Sport

Lovitură pentru Cristiano Ronaldo! Englezii nu l-au inclus în Top 10 cei mai buni fotbalişti din istoria lui Manchester United: “E singurul motiv”

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai buni fotbalişti din istorie, dar englezii de la FourFourTwo nu l-au inclus într-un Top 10 all-time al jucătorilor lui Manchester United.
01.04.2022 | 23:55
Lovitura pentru Cristiano Ronaldo Englezii nu lau inclus in Top 10 cei mai buni fotbalisti din istoria lui Manchester United E singurul motiv
Cristiano Ronaldo nu a fost inclus în Top 10 cei mai buni fotbalişti din istoria lui Manchester United
ADVERTISEMENT

Jurnaliştii de la FourFourTwo au realizat un număr special al revistei, dedicat istoriei lui Manchester United, iar printre subiectele abordate s-a numărat şi un Top 50 al celor mai buni fotbalişti care au îmbrăcat tricoul “diavolilor”. Cristiano Ronaldo, revenit în vara anului trecut pe “Old Trafford”, nu a prins un loc în primii 10 şi s-a clasat abia pe 12.

De ce nu a fost inclus Cristiano Ronaldo în Top 10 cei mai buni fotbalişti din istoria lui Manchester United

Englezii au explicat motivul pentru care Cristiano Ronaldo nu a prins un loc în primii 10 cei mai buni fotbalişti din istoria lui Manchester United.

ADVERTISEMENT

“Cel mai bun fotbalist care a jucat la United, dar singurul motiv pentru care nu e clasat mai sus vine din faptul că cei mai buni ani ai lui i-a petrecut în altă parte. Unul dintre cei mai rapizi jucători, Ronaldo poate dribla şi poate oferi o mulţime de trucuri în viteză.

Este puternic în jocul aerian, iar uneori pare că sfidează gravitaţia. CR7 a fost mereu un showman, acuzat de multe ori că este arogant, dar a câştigat trofee în Anglia, Spania şi Italia”, au scris cei de la FourFourTwo, care au enumerat şi recordurile stabilite în Liga Campionilor şi la echipa naţională a Portugaliei.

ADVERTISEMENT

Pe locul 11, imediat deasupra lui Cristiano Ronaldo, s-a clasat Rio Ferdinand, unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din istoria lui Manchester United.

Cine i-a luat faţa lui Cristiano Ronaldo. Cum arată Top 10

Paul Scholes a prins locul 10, fiind unul dintre jucătorii cu o întreaga carieră la Manchester United. Fostul mijlocaş a jucat în perioada 1993-2013, cu o scurtă întrerupere în 2011, când s-a retras temporar, şi a câştigat 25 de trofee cu “diavolii”, printre care 11 titluri în Premier League şi 2 Ligi ale Campionilor.

ADVERTISEMENT

Pe locul 9 s-a clasat Wayne Rooney, cel mai bun marcator din istoria lui Manchester United, cu 253 de goluri în perioada 2004-2017. Poziţia a 8-a a fost ocupată de Peter Schmeichel, unul dintre eroii nopţii magice din 1999, când “diavolii” au câştigat Liga Campionilor, după finala de poveste cu Bayern Munchen.

Duncan Edwards a prins locul 7, chiar dacă a evoluat doar 5 ani la Manchester United. Din păcate, fotbalistul s-a stins din viaţă pe 21 februarie 1958, după ce fusese grav rănit în accidentul aviatic de la Munchen. Bobby Charlton l-a cracterizat drept “cel mai complet fotbalist din istoria Angliei şi, poate, din istoria fotbalului”.

ADVERTISEMENT

Denis Law ocupă locul 6 şi a scris istorie la Manchester United în perioada 1962-1973, alături de Bobby Charlton şi George Best. Finalul carierei l-a găsit la Manchester City, unde a înscris într-un derby al oraşului jucat în 1974, ceea ce a dus la retrogradarea “diavolilor” în liga a doua.

Locul 5 i-a revenit lui Eric Cantona, cel care a vrăjit publicul de pe “Old Trafford” în perioada 1992-1997, timp în care Manchester United a pierdut o singură dată titlul, când francezul fusese suspendat pentru că lovise un suporter. Pe poziţia a 4-a îl întâlnim pe Bryan Robson, căpitan al lui United timp de aproape un deceniu în perioada 1981-1994.

Top 3 legendar pentru Manchester United

George Best, unul dintre cei mai talentaţi jucători din istoria lui Manchester United, s-a clasat pe locul 3. “Bestie” a jucat în perioada 1963-1974, însă cariera lui a avut suişuri şi coborâşuri, în special din cauza alcoolului şi a aventurilor cu diverse femei. Cu toate acestea, oricine l-a văzut jucând poate spune că talentul său imens îi putea permite să facă absolut orice pe teren.

Un al nume legendar a prins locul 2 şi este vorba de Bobby Charlton. A supravieţuit accidentului de la Munchen şi, după 10 ani, a câştigat Cupa Campionilor Europen cu Manchester United. Cariera lui s-a întins pe durata a 20 de ani, între 1953 şi 1973, iar în anii ’60, alături de Best şi Law, făcea parte din “Holy Trinity”, tripleta cea mai iubită din istoria “diavolilor”.

Primul loc nu-i putea reveni decât lui Ryan Giggs, omul cu cele mai multe meciuri la Manchester United (963) şi cu un palmares de invidiat, în care intră 34 de trofee, dintre care 13 titluri în Premier League. Cariera acestuia s-a întins între anii 1990 şi 2014, astfel că a prins toate momentele de aur din istoria recentă a “diavolilor”, retragerea venind în momentul când clubul a început să intre în declin.


  • (P) Cota WINBET pentru Manchester United – Leicester City: 1,53 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT