Fotbal international

Lovitură pentru Cristiano Ronaldo! Lionel Messi a fost ales fotbalistul deceniului

08.02.2021 | 16:02
Lovitura pentru Cristiano Ronaldo Lionel Messi a fost ales fotbalistul deceniului
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a fost ales fotbalistul deceniului (2011-2020), de către IFFHS (Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului), o lovitură pentru marele rival Cristiano Ronaldo care s-a clasat pe locul secund în acest top.

În ultimul deceniul, starul lui FC Barcelona a cucerit 6 titluri La Liga, 5 Cupe ale Spaniei, 2 trofee Champions League și de 4 ori Balonul de Aur.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a fost ales cel mai bun jucător din regiunea UEFA, însă, la nivel global, a trebuit să se recunoască superioritatea lui Lionel Messi.

Lovitură pentru Cristiano Ronaldo. Lionel Messi a fost ales fotbalistul deceniului

“Duelul dintre Messi și Cristiano a fost fascinant și incert până la sfârșitul votării. Și ambii au intrat definitiv în istorie”. Ancheta (cu participarea a 150 de țări membre) Federației Internaționale de Istorie și Statistică a Fotbalului l-a desemnat pe starul argentinian cel mai bun jucător al ultimului deceniu, urmat de Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Podiumul a fost completat de Andres Iniesta (ajuns acum în Japonia, la Vissel Kobe). Un trio care a strălucit și la Gala din 2013 pentru decernarea Balonului de Aur”, a fost comunicatul IFFHS.

Doi portari au se regăsesc în Top 10 IFFHS, Gianluigi Buffon și Manuel Neuer. La nivel de echipe de club, Real Madrid și Barcelona sunt la egalitate, câte 3 jucători care au evoluat cel puțin un sezon la una dintre formații regăsindu-se în clasament. Barcelona îi are pe Neymar, Iniesta și Messi, în timp ce Real Madrid îi are pe Ronaldo, Modric și Ramos.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi, o carieră greu de egalat

Cariera lui Lionel Messi este un fabuloasă, cu recorduri și trofee greu de egalat. Goalgheter-ul all-time din La Liga deține și cele mai multe goluri marcate într-un singur sezon, cele 50 reușite din 2011-2012.

Starul argentinian a cucerit trofeul Pichichi de 7 ori și Gheata de Aur a Europei de 6 ori. În total, din momentul în care a debutat pentru FC Barcelona, Lionel Messi a cucerit 34 de trofee alături de clubul catalan.

ADVERTISEMENT

Singurele trofee majore care îi lipsesc din vitrină lui Messi, sunt la nivel de națională, unde nu a reușit să cucerească nici Copa America nici Cupa Mondială alături de Argentina. În 2004 a obținut singurul trofeu pentru națională, medalia olimpică de aur.

ADVERTISEMENT