Fotbal intern

Lovitură pentru CS U Craiova! Nu are palmaresul istoric al Craiovei Maxima. Foto

21.08.2018 | 20:27
Lovitura pentru CS U Craiova Nu are palmaresul istoric al Craiovei Maxima Foto

Clubul de primă divize CS U Craiova a primit o teribilă lovitură în bătălia pe care o poartă pe cale juridică pentru preluarea palmaresului vechii Universităţi Craiova, cea supranumită în anii 80 ai secolului trecut Craiova Maxima, după ce a ajuns în semifinalele Cupei UEFA şi au fost eliminaţi doar la regula golului marcat în deplasare de Benfica Lisabona (0-0 şi 1-1).

Curtea de Apel Timişoara a anunţat că oltenii nu au palmaresul de dinainte de 1991.“Nu există nicio dovadă că palmaresul echipei istorice Universitatea Craiova a fost transmis pe cale legală sau convențională către reclamanta CS U Craiova”, a fost motivarea sentinţei de la Curtea de Apel Timişoara.

CS U Craiova nu are palmaresul Craiovei Maxima. Adrian Mititelu jubilează

Evident, la aflarea une asemenea veşti, Adrian Mititelu, patronul echipei FC U Craiova, care a promovat în vară în eşalonul trei al fotbalului românesc, nu avea cum să nu reacţioneze cu promptitudine.

“Curtea de Apel Timişoara a confirmat sentinţa Tribunalului Dolj prin care s-au statuat urmatoarele:

– Clubul Sportiv de Drept Public Universitatea din Craiova este înfiinţat în anul 1995 şi ca nu are nicio legătură cu vechiul club de fotbal UNIVERSITATEA CRAIOVA.

– În faza de apel, clubul condus de Badea nu a prezentat nici cea mai mică dovadă că ar fi desfăşurat activitate fotbalistică vreodată.

– Procesul care a vizat numele de “UNIVERSITATEA” invocat de catre clubul condus de Badea nu are nicio relevanţă în ceea ce priveşte palmaresul.

– Contractul de asociere încheiat între clubul lui Rotaru – CSU, clubul condus de Badea şi Municipiul Craiova nu are nicio relevanţă juridică în stabilirea continuităţii şi a palmaresului echipei de fotbal UNIVERSITATEA CRAIOVA”, e mesajul postat de Mititelu.

Palmaresul şi istoricul nu este la nimeni

Dar această hotărâre a instanţei timişorene nu ajută cu nimic nici una din tabere. Echipa din prima ligă rămâne în palmares doar cu trofeul Cupa României, dobândit în acest an, însă nici echipa lui Adrian Mititelu nu a primit istoricul şi palmaresul, deoarece este o societate înfiinţată în 2017.

FRF a dezafiliat în 2011 FC U Craiova, cea care deţinea cele 4 titluri şi 6 Cupe, şi echipa a intrat în faliment în 2014. Astfel, acela a fost clubul care avea palmaresul. Chiar dacă nu a primit palmaresul, Mititelu are gânduri mari cu FC U Craiova 1948. Omul de afaceri vrea ca în 2020 echipa lui să evolueze în Liga 1 și a dezvăluit ce buget are formația sa în actuala stagiune.

FC U Craiova visează să ajungă să se bată cu CS U Craiova în prima divizie

“Abia acum câteva luni am deblocat niște fonduri și am avut bani să înființez această echipă. Am bani să duc echipa până în prima ligă. Avem un buget de 350.000-400.000 de euro pentru acest an” – declară  Adrian Mititelu, care este foarte optimist asupra faptului că va reuşi mai întîi să promoveze în a doua divizie, după care va încerca marea lovitură, de a aduce pe FC U Craiova în Liga 1 Betano, aceasta fiind situaţia care ar crea o adevărată stare de război în oraş.

CS U Craiova nu are palmaresul Craiovei Maxima. Adrian Mititelu jubilează, dar nici el nu are nimic de câştigat
CS U Craiova nu are palmaresul Craiovei Maxima. Adrian Mititelu jubilează

Deocamdată, demersurile făcute de conducerea CS U Craiova nu au avut succes, însă e clar că la un moment dat palmaresul şi istoricul vechii Universităţi Craiova va trebui să ajungă undeva. Rămâne doar de văzut la cine şi când se va întâmpla acest lucru.