News

Lovitură pentru Darius Vâlcov. Ce se întâmplă cu titlul de doctor al fostului ministru al Finanțelor

20.01.2021 | 19:55
ADVERTISEMENT

Darius Vâlcov a rămas, oficial, fără titlul de doctor după ce Tribunalul București a admis cererea depusă de Academia de Studii Economice.

Tribunalul a admis cerera de retragere a titlului de doctor al lui Darus Vâlcov, fostul apropiat al liderului PSD Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT

Reclamantul în acest caz a fost Academia de Studii Economice (ASE) din București, unde Vâlcov și-a susținut doctoratul, potrivit Ziare.com.

Darius Vâlcov a rămas fără titlul de doctor din cauza plagiatului

„Admite cererea. Dispune anularea diplomei de doctor seria F nr.0003384 eliberata sub nr.448/19.10.20210. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul București- Secția a-II-a Contencios Administrativ și Fiscal. Pronunțată azi, 20.01.2021, prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefa instanței”, se arată în minuta instanței.

ADVERTISEMENT

Profesorul Nicolae Istudor, rectorul ASE, a comentat pentru ziare.com situația iscată: „Suntem obligați de lege să procedăm așa. Nu putem noi să anulăm diploma. Rectorul dă o decizie de retragere a diplomei, dar în același timp trebuie să existe o decizie a instanței în acest sens.

În cazul de față, în momentul în care am dat decizia de retragere a diplomei, am transmis către instanță și solicitarea de a retrage legal, pe lângă titlul de doctor și diploma aferentă. E obligatoriu acest pas, fără el nu se finalizează procesul”.

ADVERTISEMENT

Fără o solicitare către instanță, Darius Vâlcov ar fi putut ataca decizia luată de universitate, considerând-o ilegală.

Jurnalista Emilia Sercan este cea care a dezvăluit plagiatul fostului ministru Darius Vâlcov. „Conform acestei proceduri, trebuie anulată și diploma de doctor, nu doar titlul de doctor, ele fiind privite ca două chestiuni distincte.

ADVERTISEMENT

ASE îndeplinește, pur și simplu, o formalitate care trebuie aplicată, prin deschiderea acestui proces care este, practic, o consecință a faptului că CNADCU a decis să îi retragă în mod definitiv și irevocabil titlul de doctor lui Darius Vâlcov”, a declarat jurnalista pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT