News

Lovitură pentru Elon Musk. Fiica transgender a miliardarului a cerut schimbarea numelui pentru a nu mai avea nicio legătură cu tatăl ei

Elon Musk, șeful companiilor Tesla, SpaceX și Neuralink, a primit recent o veste dură de la fiica lui transgender, care a depus o cerere de schimbare a numelui.
21.06.2022 | 07:24
Lovitura pentru Elon Musk Fiica transgender a miliardarului a cerut schimbarea numelui pentru a nu mai avea nicio legatura cu tatal ei
În aprilie, Elon Musk anunța că doreşte să cumpere Twitter. Foto: hepta.com
ADVERTISEMENT

Fostul Xavier Alexander Musk a împlinit 18 ani și a cerut instanței să îi schimbe recunoașterea de gen din bărbat în femeie. De asemenea, fiica transgender a lui Elon Musk a solicitat și înregistrarea noului nume, potrivit documentelor judiciare disponibile online prin PlainSite.org.

Elon Musk, renegat de unul dintre copiii săi

Nu a existat nicio explicație cu privire la ruptura dintre fiica lui Musk și tatăl său. În cererea depusă la o instanță din California, fiica transgender a lui Elon Musk a explicat nu mai vrea ”să trăiască cu tatăl biologic și nici nu mai dorește să aibă vreo legătură cu acesta în vreun fel, sub nicio formă”.

ADVERTISEMENT

Cererea de schimbare a numelui și a unui nou certificat de naștere care să reflecte noua ei identitate de gen au fost depuse la Curtea Superioară a comitatului Los Angeles din Santa Monica. Noul ei nume a fost redactat în documentul online. Mama ei este Justine Wilson, care a divorțat în 2008 de Elon Musk.

Niciun avocat care îl reprezintă pe Musk, dar nici biroul de presă al companiei Tesla nu au răspuns solicitărilor jurnaliștilor de la skynews.com, care au dorit să obțină o recție cu privire la acest subiect.

ADVERTISEMENT

La începutul acestui an, Musk și-a declarat sprijinul pentru Partidul Republican din SUA, ai cărui aleși susțin o serie de legi care ar limita drepturile persoanelor transgender în statele din întreaga țară.

Mesajul lui Musk pentru persoanele transgender

Musk a intervenit în problema persoanelor transgender care își aleg pronumele preferate, scriind pe Twitter în 2020: ”Susțin absolut trans, dar toate aceste pronume sunt un coșmar estetic.”

ADVERTISEMENT

Altfel, amintim că Elon Musk a fost chemat la tribunal pentru 258 de miliarde de dolari! Ce escrocherii cu Dogecoin ar fi făcut șeful Tesla. Miliardarul american are probleme de imagine și din cauza concedierii unor angajați ai companiei SpaceX.

Mai multe persoane au rămas fără locul de muncă după ce au fost implicate în pregătirea unei ”scrisori deschise” care a criticat în special comportamentul adoptat de Elon Musk în spaţiul public.

ADVERTISEMENT

Anunțul concedierii a fost confirmat în urmă cu doar câteva zile de directoarea departamentului de operaţiuni din cadrul companiei spaţiale. În prim-plan au fost câțiva angajaţi care au trimis acea scrisoare tuturor colegilor lor, solicitându-le semnăturile şi participarea la un sondaj.

 

ADVERTISEMENT