Fotbal intern

Lovitură pentru FC Voluntari! Aduce un preparator fizic care a lucrat cu Olăroiu la Steaua

09.08.2018 | 11:46
Lovitură pentru FC Voluntari! Michele Bon , fost preparator fizic al Stelei vine la gruparea ilfoveană

Lovitură pentru FC Voluntari! Ioan Andone continuă să-și creioneze staff-ul. După ce a fost numit manager general peste gruparea ilfoveană, Andone a căutat să aducă la echipă jucători în stare să mențină echipa pe prima scenă fotbalistică, dar și specialiști din diverse domenii care pot ajuta echipa să-și îndeplinească obiectivul. De data aceasta, Andone plusează cu un preparator fizic care a impresionat în trecut în Liga 1. FANATIK.RO a aflat că Andone îl va aduce în staff-ul de la FC Voluntari pe Michele Bon, care a lucrat pentru Cosmin Olăroiu la Steaua, dar și pentru Dan Petrescu pe vremea când antrenorul român o conducea pe Wisla Cracovia din Polonia.

Michele Bon a absolvit cursurile Şcolii de preparatori fizici de la Coverciano, în 2002 și în primul an  s-a ocupat de toate grupele de copii şi juniori ale clubului Udinese. În 2004 a venit pentru prima oară în fotbalul românesc fiind solicitat de Dan Petrescu la Sportul Studențesc într-o perioadă în care jucătorii din Regie impresionau prin forma fizică arătată. Doi ani mai târziu, Bon a plecat cu Petrescu la Wisla, după care l-a urmat pe antrenorul român și la Unirea Urziceni unde împreună au reușit să câștige titlul în Liga 1 Betano.

Lovitură pentru FC Voluntari!

Preț de șase luni de zile, Michele Bon a mers la Timișoara unde a încercat să-l ajute pe Gabi Balint, apoi a continuat alături de Ioan Ovidiu Sabău la aceeași echipă. Apoi, în august 2010 a fost adus la Steaua de Ilie Dumitrescu. Preparatorul italian fost păstrat la echipă şi de antrenorii Marius Lăcătuş, Sorin Cîrţu, Cosmin Olăroiu şi Roni Levi, fiind concediat după venirea lui Ilie Stan. Aproape imediat, israelianul Levi l-a dorit pe italian la Anorthosis Famagusta, dar cele două părți nu s-au înțeles din punct de vedere financiar și Bon a continuat la Târgu Mureș în staff-ul lui Maurizio Trombetta.

Cât timp s-a ocupat de lotul roș albaștrilor, italianul Michele Bon a rămas impresionat de calitățile fizice arătate de Bănel Nicoliță. Alături de fostul jucător al roș albaștrilor, Bon l-a mai remarcat și pe actualul antrenor al FCSB-ului, Nicolae Dică.

Bănel și Dică, remarcații italianului Bon

“Bănel este cel mai bine pregătit fotbalist cu care am lucrat. Am mai avut unii fotbalişti în România care să se apropie de nivelul lui, însă el e cu adevărat extraordinar. Şi Dică, la repaus, are o revenire foarte bună. Oricum, sportul, fotbalul în special, e o junglă. Cine rezistă fizic merge mai departe. Cine nu, schimbă meseria sau rămîne la un nivel mai jos. Pulsul maxim la care poate ajunge un sportiv e 220, din care se scade vîrsta. Ca să vă daţi ceama ce calitate nativă are Bănel, el are 26 de ani, dar niciodată în efort maxim pulsul lui nu depăşeşte 180. Am lucrat în România doar cu foşti mari fotbalişti, Dan Petrescu, Balint, Sabău, Ilie Dumitrescu şi Lăcătuş. Toţi ştiu ce înseamnă rolul unui preparator şi m-au lăsat să lucrez exact ca în Occident”, declara Michele Bon pentru Gazeta Sporturilor

De altfel, în trecut, italianul Michele Bon a surprins după ce a ales să nu o mai ducă pe steaua în celebrul cantonament montan de la Forban și a dat ocazia jucătorilor să se pregătească la minge în timpul perioade de iarnă.

“Trebuie să-i oferi organismului condiţii bune, nu unele vitrege, cu ninsoare, ger, zăpadă, ca să fie stresat şi de vreme. Apoi, jucăm cumva pe zăpadă şi pe gheaţă meciurile oficiale?, a mai spus Michele Bon

2004 este anul în care a ajuns în fotbalul românesc Michele Bon