ADVERTISEMENT
News

Lovitură pentru Gabriela Firea înaintea alegerilor locale! USR o acuză de publicitate mascată în campanie. Plângerea a fost admisă de BEM

Autor: Bogdan Solomon | 25.09.2020 | 18:22
Lovitură pentru Gabriela Firea înaintea alegerilor locale! USR o acuză de publicitate mascată în campanie. Plângerea a fost admisă de BEM
USR o acuză pe Gabriela Firea de publicitate mascată în campanie. Sursa foto: hepta.ro

Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale a Municipiului Bucureşti (BEM) a admis în cursul zilei de vineri, 25 septembrie, plângerea depusă de copreşedinţii USR PLUS Bucureşti, Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu împotriva Gabrielei Firea.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții Alianței, fostul primar al Capitalei este acuzat de încălcarea regulilor de desfăşurare a campaniei electorale pentru alegerile locale de duminică.

În încercarea de a-și atrage votanți pentru un nou mandat, aceasta ar fi recurs la anumite mijloace de promovare mascată şi indirectă în mass-media audiovizuală.

ADVERTISEMENT

USR o acuză pe Gabriela Firea de reclamă mascată în campania electorală

Sursa citată precizează, totodată că instituția confirmă desfășurarea unei campanii electorale ilegale prin intermediul autorităţii publice, cu încălcarea tuturor obligaţiilor de neutralitate şi echidistanţă care le revin.

Alianța USR PLUS a dovedit faptul că Gabriela Firea și-a făcut publicitate mascată, în plină campanie electorală, pe banii Primăriei Generale a Capitalei, în afara bugetului de campanie, adică pe banii bucureștenilor, iar decizia BEM vine să confirme acest lucru.

ADVERTISEMENT

Prin admiterea plângerii depuse de Alianța USR PLUS, BEM dă câștig de cauză USR PLUS și confirmă desfășurarea unei campanii electorale ilegale, prin intermediul autorității publice, cu încălcarea tuturor obligațiilor de neutralitate și echidistanță care le revin acestora.

Prin urmare, spoturile publicitare targetate în perioada campaniei electorale, din bugetul public, au fost declarate ilegale. Chiar dacă acest lucru se întâmplă cu o zi înainte de finalizarea campaniei electorale pentru alegerile locale de duminică, avem încredere că această decizie va reprezenta o dovadă în plus pentru cei nehotărâți că trebuie să iasă în număr cât mai mare la vot dacă își doresc o altfel de administrație și o altfel de politică”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții USR PLUS.

ADVERTISEMENT

Primarul Capitalei este amenințat cu o plângere penală

Plângerea Alianței vizează difuzarea la radio și TV a unor spoturi privind proiectul de consolidare a clădirilor istorice din Capitală. De asemenea, a rulat în această perioadă un videoclip referitor la infrastructură, respectiv poduri și pasaje.

Aceste produse de promovare a mandatului Firea la Primăria Capitalei sunt plătite din banii contribuabilului. USR PLUS nu se oprește aici și are de gând să depună plângere penală împotriva Gabrielei Firea. Totodată, va sesiza Curtea de Conturi pentru verificarea modului în care au fost folosiți banii publici.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!