News

Lovitură pentru Gabriela Firea și Nicușor Dan. Florin Călinescu va candida la Primăria Capitalei (surse)

11.08.2020 | 23:44
Lovitura pentru Gabriela Firea si Nicusor Dan Florin Calinescu va candida la Primaria Capitalei surse
ADVERTISEMENT

Alegerile generale pentru Primăria Bucureștiului vor fi cu adevărat pestrițe în acest an, după ce și actorul Florin Călinescu a decis să se înscrie pe lista candidaților.

Așadar, Gabriela Firea, Nicușor Dan, Călin Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu, Ioan Sîrbu, Viorel Cataramă și Florin Călinescu sunt doar câțiva dintre cei care speră să ajungă primar.

ADVERTISEMENT

Potrivit surselor „politice”, Călinescu își va anunța miercuri, 12 august, intenția de a candida pentru funcția de primar general al Capitalei.

Florin Călinescu ar urma să candideze la Primăria Generală a Bucureștiului

Călinescu este președinte al Partidului Verde conform site-ului oficial al formațiunii, însă în registrul oficial al partidului apare un alt președinte.

ADVERTISEMENT

Potrivit stiripesurse există un „puternic conflict juridic” între Simoiu Adi-Maria Claudiu Luminia, președintele legal al partidului și cei care o contestă, din interiorul partidului.

Sursa citată menționează că nu e clar dacă Florin Călinescu va candida din partea Partidului Verde sau va candida independent. În ambele situații va avea nevoie să strângă un număr însemnat de semnături.

ADVERTISEMENT

Potrivit sondajelor PSD, Gabriela Firea e favorită să câștige Primăria Generală, cu 45% din voturi. Conform sondajelor PNL, Nicușor Dan nu are emoții și va câștiga alegerile cu peste 40%.

Între timp, casele de pariuri îl văd ușor favorit pe Nicușor Dan, cel ce a primit cota 1.67 pentru a ajunge primar general. Gabriela Firea îl urmează cu 2.20, în timp ce Traian Băsescu are cota 17.00.

ADVERTISEMENT

Victor Ponta primise cota 34.00, însă nu va mai fi cazul pentru că din partea Pro România va candida Ioan Sîrbu. Toate sondajele și cotele oferite de casele de pariuri mizează pe o prezență masivă la vot, de peste 40%.

Rămâne de văzut dacă oamenii simt nevoia să iasă din casă în plină pandemie pentru a-și alege primarul, sau vor prefera să se nu riște. O prezență mică la vot ar putea da peste cap orice calcul, așadar nimeni nu poate cunoaște în realitate cine va câștiga alegerile.

ADVERTISEMENT