Life
notix pixel id

Lovitură pentru George Burcea, după ce a instigat la violență împotriva femeilor: “Vine ca un gest firesc”

George Burcea a primit o lovitură după ce a instigat la violență împotriva femeilor pe pagina sa de Facebook. Editura care i-a publicat cartea a luat o decizie radicală.
24.11.2021 | 08:24
Lovitură pentru George Burcea, după ce a instigat la violență împotriva femeilor: “Vine ca un gest firesc”
Lovitură pentru George Burcea, după ce a instigat la violență împotriva femeilor. Ce a decis editura la care și-a publicat cartea. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Zilele trecute, George Burcea a postat un mesaj prin care a instigat la violență împotriva femeilor, iar acum a primit o lovitură din partea editurii care i-a publicat cartea, în urmă cu două luni.

Derapajul actorului a fost unul destul de grav și l-a costat scump. Cu toate că și-a cerut scuze pentru mesajul publicat, George Burcea nu a scăpat de consecințe.

Editura Hyperliteratura a decis retragerea de pe piață a romanului „Scrisoare către Ceaușescu”, scrisă de fostul soț al Andreei Bălan.

ADVERTISEMENT

Lovitură pentru George Burcea, după ce a instigat la violență împotriva femeilor. Cartea sa va fi retrasă de pe piață

Cartea publicată de George Burcea tratează subiectul violenței domestice în perioada comunistă. Mai mult, povestea a fost inspirată chiar din familia sa.

Anunțul a fost făcut pe site-ul editurii, dar și pe rețelele de socializare.

„În urma instigărilor la violență împotriva femeilor aduse de actorul și scriitorul George Burcea, autorul romanului ‘Scrisoare către Ceaușescu’, editura Hyperliteratura a decis retragerea de piață a cărților sale.

ADVERTISEMENT

Această hotărâre vine ca un gest firesc împotriva promovării unor astfel de comportamente publice, paradoxal, vorbind despre o carte care tratează exact violența domestică”, se arată în comunicatul editurii Hyperliteratura.

În dimineața zilei de ieri, Andrei Ruse, directorul editurii Hyperliteratura și redactorul cărții „Scrisoare către Ceaușescu” a postat un mesaj pe Facebook prin care s-a dezis de mesajul de instigare la violență transmis de George Burcea.

ADVERTISEMENT

Andrei Ruse nu este de acord sub nicio formă cu declarațiile agresive ale fostului soț al Andreei Bălan. Acesta consideră că actorul a avut „o rătăcire” și că declarațiile au fost spuse la nervi.

În octombrie 2021, George Burcea și-a făcut debutul literar și a publicat cartea „Scrisoarea către Ceaușescu”, la Hyperliteratura.

ADVERTISEMENT

Romanul este inspirat din copilăria actorului și tratează situațiile dramatice prin care a trecut mama sa, agresată de soț, în ultimii ani ai regimului comunist. În videoclipul de promovare al cărții apar George Burcea și mama sa și pentru care actrița Maia Morgenstern și-a împrumutat vocea.

Mesajul controversat al lui George Burcea

George Burcea a fost criticat dur în mediul online după ce a instigat la violență împotriva femeilor. Fostul partener al Andreei Bălan a spus că „unele femei merită să fie bătute de bărbați” după ce a fost jignit de unele femei.

ADVERTISEMENT

„Băi, femeilor, eu lupt cu voi, da? Eu sunt pentru voi, pentru înțelegere și dragoste, pentru înțelegerea cuplului, și voi mă înjurați că eu gătesc?

Păi, fetelor, vă repet, vă doresc să aveți bărbați care în momentul în care vin de la muncă să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune, cu capace, cum îi dădea bunicul bunicii mele, acum 15-20-30 de ani.

(…) Vă doresc capace în cap, sincer, pentru că se pare că asta meritați! Bărbați, bateți-le! Dacă nu e ciorba fierbinte, sau mămăliga nu e fierbinte, bateți-le, bro, că asta merită probabil, iertați-mă.

Să ajung pe tot TikTok-ul și pe tot internetul din România…”, a transmis George Burcea într-un live pe rețelele sociale.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri