Life

Lovitură pentru Ilie Năstase. Cununia cu Ioana Simion, falsă? Biserica Română a lămurit misterul

10.06.2020 | 10:59
Lovitura pentru Ilie Nastase Cununia cu Ioana Simion falsa Biserica Romana a lamurit misterul
ADVERTISEMENT

Ilie Năstase s-a căsătorit în weekend pentru a cincea oară, cununia religioasă având loc la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din comuna Crucea, judeţul Constanţa, însă un lucru a atras atenția, în aceste lăcașuri de cult sunt interzise astfel de ceremonii. Așadar, acum rămâne întrebarea dacă nunta celor doi este una reală.

Cununia lui Ilie Năstase cu Ioana Simion este una falsă?

Fostul număr unu mondial în tenis, Ilie Năstase, și actuala sa parteneră de viață, Ioana Simion, și-au legat jurămintele după ce în urmă cu doar câteva săptămâni vorbeau despre divorț. Frumoasa constănțeancă și fostul sportiv s-au căsătorit religios duminică, 7 iunie, cei doi având parte de „momente unice”.

ADVERTISEMENT

Fericirea lor pare a fi umbrită însă, de o decizie a Bisericii Române care interzice încă din anul 2013 botezurile și nunțile în cadrul mănăstirilor, Ilie Năstase cununându-se pentru a cincea oară la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din județul Constanța.

„În Patriarhia Română, potrivit sfintelor canoane, Taina Cununiei şi Taina Botezului se vor oficia doar în biserică (de mir) sau în catedralele eparhiale care nu sunt deservite de cler monahal; În cazurile de forţă majoră (biserica în restaurare, în consolidare sau imobilitate a mirilor), pentru obţinerea dispensei chiriarhale în vederea oficierii Tainei Cununiei în afara locaşului de cult, cererile vor fi însoţite de recomandarea preotului care va săvârşi Taina Cununiei, împreună cu toate documentele justificative în susţinerea motivelor invocate”, se arată în decizia Sinodului.

ADVERTISEMENT

Mulțumim celor mai frumoși nași !?❤️

Posted by Ioana Nastase on Monday, June 8, 2020

Ce spune Arhiepiscopia Tomisului despre cununia lui Ilie Năstase de la mănăstire

Un alt lucru care pune semne de întrebare în privința veridicității cununiei religioase a fostului jucător de tenis sunt nașii, Ciprian Marica și iubita sa, Ioana Marcu, despre care se știe că nu sunt căsătoriți nici măcar civil. Se spune că nașii trebuie să fie căsătoriți în fața lui Dumnezeu pentru a putea cununa alte perechi.

De asemenea, o altă condiție pe care trebuie să o îndeplinească părinții spirituali în cadrul unei nunții ar fi ca aceștia să fie mai în vârstă decât miresele și mireasa, având menirea de a-i îndruma și a-i sprijini pe drumul ales în viață.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, jurnaliștii de la Adevărul au solicitat un punct de vedere în privința ceremoniei religioase a lui Ilie Năstase cu Ioana Simion care a avut la Mănăstire. Purtătorul de cuvânt al instituției, Eugen Tănăsescu, a declarat că nu deține informații cu caracter public, cel care poate lămuri misterul fiind numai fostul tenismen.

„Cununia e o slujbă privată, cum spun şi ordonanţele militare. Deci… nu avem informaţii cu caracter public acolo. Năstase îşi poate lămuri singur problema”, a spus Eugen Tănăsescu, potrivit sursei menționate.

ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima oară când în cadrul Mănăstirii Izvorul Tămăduirii din județul Constanța se oficiază nunți și botezuri. Cu doar o săptămână înainte, părintele Ilarion, a botezat un băiețel, nașii spirituali fiind chiar Ilie Năstase și Ioana Simion.

Mulțumesc bunului Dumnezeu pentru încreștinarea micuțului Teodor !?❤️?

Posted by Ioana Nastase on Saturday, May 30, 2020

 

ADVERTISEMENT