Sport

Pierdere mare pentru Jurgen Klopp! Liderul său s-a accidentat şi nu a fost scos din lotul pentru Liga Campionilor

Liverpool se confruntă cu numeroase probleme medicale, ultimul indisponibil fiind căpitanul Jordan Henderson, absent din locul de Champions League
06.09.2022 | 18:32
Pierdere mare pentru Jurgen Klopp Liderul sau sa accidentat si nu a fost scos din lotul pentru Liga Campionilor
Jordan Henderson este una dintre absențele importante ale lui Jurgen Klopp în lotul pentru faza grupelor Champions League. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un necaz nu vine niciodată singur, iar Jurgen Klopp simte pe propria-i piele acest lucru. Începutul modest de sezon în Premier League pentru Liverpool este dublat și de numeroasele probleme de lot cu care se confruntă managerul german.

Șapte jucători de la tineretul lui Liverpool, chemați la prima echipă

Pe lângă accidentările lui Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain, Ibrahima Konate și Thiago Alcantara, Klopp nu se va putea baza nici pe căpitanul său, Jordan Henderson, din cauza unor probleme la tendon.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, managerul “cormoranilor” s-a văzut nevoit să aducă nu mai puțin de șapte jucători de la tineretul lui Liverpool, iar Keita și Oxlade-Chamberlain nici nu au mai fost incluși în lotul anunțat pentru faza grupelor Champions League.

Henderson a ieșit de pe teren cu dureri la tendon în minutul 71 al meciului cu Newcastle United, câștigat cu 2-1 de Liverpool, și nu a putut evolua în derby-ul Merseyside cu Everton, de pe Goodison Park, încheiat la egalitate, 0-0.

ADVERTISEMENT

Henderson ratează meciurile cu Napoli, Ajax și Chelsea

Staff-ul medical al grupării de pe Anfield se așteaptă ca mijlocașul de 32 de ani să lipsească de pe gazon toată luna septembrie, ceea ce înseamnă că va rata cel puțin patru meciuri: două în campionat și două în Champions League.

Liverpool va debuta în Europa mâine pe terenul lui Napoli, iar sâmbătă o va înfrunta pe Wolverhampton în Premier League.

ADVERTISEMENT

Jordan Henderson nu va fi disponibil nici pentru partidele cu Ajax, din Champions League, și cu Chelsea din campionat, programate săptămâna viitoare.

Henderson nu va putea juca nici cu Italia și Germania

Cel mai probabil, el va rata și cele două jocuri ale naționalei Angliei din Nations League, de la sfârșitul lunii septembrie, cu Italia și Germania.

ADVERTISEMENT

În absența căpitanului său, Liverpool va încerca să îndrepte un start nefast de sezon. După primele șase etape din Premier League, trupa lui Jurgen Klopp ocupă doar locul șapte în clasament, cu nouă puncte, la șase lungimi în urma liderului Arsenal.

ADVERTISEMENT
Tags: