News

Lovitură pentru Liviu Dragnea, în instanță. Ce a decis Tribunalul București în legătură cu conducerea PSD

09.08.2019 | 16:47
Lovitura pentru Liviu Dragnea in instanta Ce a decis Tribunalul Bucuresti in legatura cu conducerea PSD

Tribunalul București vine cu vești proaste pentru Liviu Dragnea, fostul președinte al Partidului Social Democrat, încarcerat în penitenciarul Jilava, unde execută o pedeapsă de trei ani și șase luni în dosarul angajărilor fictive de la Direcția generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. În cursul zilei de vineri, magistrații au decis să respingă solicitarea depusă recent de omul care până de curând s-a aflat la conducerea formațiunii politice de guvernământ.

Magistrații au respins contestația depusă de Liviu Dragnea privind conducerea PSD

Admite cererile PSD. Încuviințează modificările. Respinge cererile de intervenție”, este decizia pronunțată de judecătorii Tribunalului București. Trebuie știut, însă, că hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Mai concret, Dragnea a atacat în instanță Congresul Național al liderilor PSD, în urma căruia Viorica Dăncilă a preluat conducerea partidului. Prin acest demers, fostul președinte social-democrat a încercat să obțină anularea rezultatului alegerii premierului în fruntea grupării politice, pe motiv de ilegalitate și nestatuaritate.

Liviu Dragnea amenință PSD din închisoare. Sursa foto: digi24.ro
Liviu Dragnea amenință PSD din închisoare. Sursa foto: digi24.ro

Dragnea a încercat să conteste alegerea Vioricăi Dăncilă la conducerea PSD

Altfel spus, fostul președinte al Camerei Deputaților susține că alegerea Vioricăi Dăncilă în această funcție s-a făcut de către delegații la Congresul PSD din 29 iunie, în baza modificărilor de statut, votate tot în acel congres, dar neînscrise la Tribunalul Bucuresti. De asemenea, a fost depusă și o cerere similară referitoare la Mihai Fifor.

În aceste condiții, având în vedere că la votarea modificărilor de statut au luat parte inclusiv reprezentanţi ai PSD Teleorman, Liviu Dragnea susţine că PSD şi-a însuşit actul ilegal comis de organizaţia Teleorman, fapt ce ar putea duce chiar la dizolvarea întregii formaţiuni.
„În ipoteza în care ar rămâne această calificare juridică de fapte de corupție dată în dosarul 2401/1/2018 la data de 27.05.2019, activitatea celor două salariate Botorogeanu Adriana și respectiv Stoica Anisa, care în prealabil încheiaseră cu persoana juridică de drept public DGASPC Teleorman contract individual de muncă în conformitate cu codul muncii, cu exprimarea în prealabil a consimțământului, creează ipotezele în care inclusiv organizația de partid PSD Teleorman care reprezintă partidul politic însuși la nivel local a cauzat o pierdere altei părți, în sensul definiției de fraudă pe care a avut-o în vedere instanța națională când a pronunțat decizia nr 142/27.05.2019”, se arată în solicitarea înaintată de Liviu Dragnea la Tribunalul București.