News

Lovitură pentru Liviu Dragnea. Ludovic Orban a făcut anunțul în legătură cu Insula Belina

21.05.2020 | 18:14
Lovitura pentru Liviu Dragnea Ludovic Orban a facut anuntul in legatura cu Insula Belina
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban le dă o veste bună dușmanilor lui Liviu Dragnea. Premierul a dezvăluit că Insula Belina și Brațul Pavel vor reveni în administrarea statului român.

Lovitura pentru Liviu Dragnea. Ludovic Orban a făcut anunțul în legătură cu Insula Belina

Insula Belina devenise o „moșie” a fostului lider PSD, Liviu Dragnea. Insula Belina va reveni în administrarea statului român, prin Administrația Apele Române.

ADVERTISEMENT

Insula Belina va reveni în administrarea statului, se semnează procesul verbal de preluare de către Apele Române a insulei Belina și a brațului Pavel?

Preluarea se va face fără contractele pe care le încheiase Consiliul Județean, beneficiarul Tel Drum. Practic preluarea va fi curată, tot ce s-a construit ilegal în Insula Belina și trebuie dispuse toate măsurile necesare. Ministerul Mediului va veni cu HG pentru a reglementa toate aspectele de administrare a insulei Belina.

ADVERTISEMENT

Să încheiem acest episod prin care baronii roșii au încercat să transforme în moșie proprie proprietățile statului”, a explicat Orban într-o ședință cu miniștrii.

Insula Belina și Brațul Pavel devenise moșia Consiliului Județean Teleorman, printr-o Hotărâre de Guvern. Proprietățile au ajuns ulterior la celebra firmă Tel Drum și au fost folosite de familia Dragnea pentru partide de pescuit sau relaxare.

ADVERTISEMENT

Practic, fostul președinte al CJ Teleorman, Adrian Gâdea, și fostul secretar de stat Sevil Shhaideh au fost trimiși în judecată de DNA în 2018 pentru această speță.

Insula Belina se transformase în „moșia” lui Liviu Dragnea, conform procurorilor

Conform datelor oferite de Consiliul Județean în momentul în care a intrat în posesia „moșiei”, aceștia se angajau să înființeze un parc de agrement pentru marele public, însă nota de fundamentare a HG 943/2013 asumată de Liviu Dragnea din funcția de vicepremier nu a fost respectată.

ADVERTISEMENT

Dragnea ar fi transformat Insula într-o „moșie”, încălcând clauzele stipulate în nota de fundamentare. Așadar, conform legii, pentru că nu s-au rezliat obiectivele de interes public, proprietățile se întorc la Apele Române.

Hotnews dezvăluia în 2017 ce însemna insula Belina pentru Dragnea: E locul preferat de pescuit al liderului PSD, Liviu Dragnea, este un mic paradis lângă Dunăre. Aici a făcut Dragnea pozele cu premierul Sorin Grindeanu în timp ce pescuiau știucă. Plasat în sudul județului Teleorman, lacul se numește Belina, despre care sătenii din Seaca știu că este a lui Dragnea. În acte, micul paradis este al companiei Tel Drum”.

Potrivit procurorilor, proprietățile cu suprafețe de 278.78 hectare, respectiv 45 de hectare, fiind situate în albia minoră a Dunării, fac parte din domeniul public al statului, potrivit Constituției. Așadar, acestea nu puteau fi trecute în subordinea CJ Teleorman prin Hotărâre de Guvern, doar prin lege.

ADVERTISEMENT