News

Lovitură pentru Liviu Dragnea: nu va mai putea fi membru PSD. Anunțul venit dinspre partid

În ziua eliberării sale din penitenciar, Liviu Dragnea primește o veste proastă dinspre fostul partid: nu va mai putea fi membru PSD.
15.07.2021 | 16:35
Lovitura pentru Liviu Dragnea nu va mai putea fi membru PSD Anuntul venit dinspre partid
ADVERTISEMENT

După doi ani și aproape două luni de închisoare, Liviu Dragnea a primit, joi, 15 iulie, o decizie pozitivă în privința eliberării condiționate.

La câteva ore după pronunțarea Tribunalului Giurgiu, fostul lider social-democrat a primit și o lovitură de proporții.

ADVERTISEMENT

PSD, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Radu Oprea, a spus că Dragnea nu va mai putea fi membru al Partidului Social Democrat.

Liviu Dragnea, lovitură primită în ziua eliberării: nu va mai putea fi membru PSD

Liviu Dragnea (58 de ani) iese, joi, 15 iulie, din închisoare. Cariera sa politică în PSD, partidul pe care l-a condus o lungă perioadă de timp, nu va mai putea fi reluată în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

Conform statutului principalului partid de Opoziție, omul care a condus partidul către o victorie zdrobitoare la alegerile locale din 2016, nu mai poate fi membru PSD.

”Trebuie să respectăm și să privim echidistant decizia instanței. Așa cum a respectat decizia de condamnare, trebuie să respectăm și această eliberare condiționată. Cred că rudele, prietenii și toți apropiații se bucură de această eliberare în aceste momente.

ADVERTISEMENT

Conform statutului, domnul Liviu Dragnea nu poate fi membru PSD. Din ceea ce am văzut în spațiul public nu ar reieși că Liviu Dragnea ar dori să revină în PSD într-un timp foarte scurt”, a spus Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, la Digi24.

Despre o eventuală reprimire a lui Dragnea în PSD a vorbit și liderul partidului, Marcel Ciolacu, în aprilie. Acesta spunea încă de atunci că fostul președinte social-democrat nu mai poate reveni în partid.

ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea, eliberat condiționat printr-o decizie a Tribunalului Giurgiu

Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a fost condiționat din penitenciar, în urma deciziei de joi, 15 iulie, a Tribunalului Giurgiu.

Vestea a fost anunţată de avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu. ”Mă bucur efectiv, sunt emoţionată. Nu mi-a spus ce planuri are.

Aceşti doi magistraţi au apreciat şi au evaluat toate aspectele legale, au primit apărările noastre, au respins contestaţia Parchetului şi au admis contestaţia noastră”, a spus avocata.

Măsura luată joi de magistrații de la Tribunalul Giurgiu este definitivă.

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, în mai 2019, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani şi jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman.

ADVERTISEMENT