News

Lovitură pentru Liviu Dragnea. Socialiștii europeni au refuzat să se întâlnească cu liderul PSD

09.05.2019 | 11:15
Lovitura pentru Liviu Dragnea Socialistii europeni au refuzat sa se intalneasca cu liderul PSD

Liviu Dragnea încasează lovitură după lovitură. După ce premierul propus de PSD nu a fost invitat la summit-ul de la Sibiu de către președintele Iohannis, acum oamenii din familia socialistă europeană, din care partidul lui Dragnea face parte, par să îi întoarcă spatele. Liderii S&D ar fi refuzat să se întâlnească cu fostul baron de Teleorman.

Socialiștii europeni au refuzat să se întâlnească cu Liviu Dragnea și Dăncilă

Socialiștii europeni participă și ei la summitul UE din Sibiu, în frunte cu liderul acestora, Frans Timmermans. La Sibiu au venit premieri socialiști din statele membre ale Uniunii Europene, iar acolo se află și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Interesant este că Timmermans nu va participa la summit, ci doar la o discuție informală cu colegii.

La Sibiu au ajuns premierii socialiști din Spania, Portugalia, Slovacia, Malta și Suedia. Liderii de stânga au refuzat să se întâlnească cu Liviu Dragnea, deși România este printre puținele țări în care la putere se află cei de stânga. Viorica Dăncilă ar fi insistat să aibă o discuție cu premierii socialiști, însă s-a lovit de un zid, scrie adevărul.ro.  

În tot acest timp, Dragnea și PSD fac turul României pentru a convinge lumea să îi voteze / sursa foto: Hepta.ro

Relațiile dintre PES și PSD, înghețate

Președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Serghei Stanișev, a declarat că relațiile cu PSD-ul românesc sunt înghețate, în urma scandalurilor succesive legate de modificările la legile justiției, considerate de crema politică europeană drept un atac de nepermis la statul de drept.

Astăzi, PSD s-a mobilizat la Iași, acolo unde organizează un miting pentru celebrarea Zilei Europei, dar și pentru a sărbători victoria împotriva Germaniei naziste. La mitingul de la Iași participă majoritatea membrilor marcanți ai partidului aflat la putere, iar autoritățile ieșene se tem de ciocniri în stradă, mai ales că pe 20 aprilie, tot la Iași, Dragnea și ai săi ai fost huiduiți.

Liderul PNL Iași, Marius Bodea, a mărturisit că PSD trebuie să evite organizarea acestui miting într-o zi lucrătoare, și că ieșenii ar putea reacționa la faptul că orașul lor este paralizat, pe fondul nemulțumirii față de actuala guvernare.