Fotbal intern

LOVITURĂ pentru doi fotbalişti români! Li s-a TĂIAT 80 la sută din salariu! Prima REACŢIE

Haosul continuă la Botev Plovdiv! Jucătorii români care joacă la echipa bulgară au primit o lovitură cruntă la şedinţa de luni: plafonul salarial va fi redus la cel mult 3.000 de euro pe...
08.07.2014 | 16:33
LOVITURA pentru doi fotbalisti romani Li sa TAIAT 80 la suta din salariu Prima REACTIE
ADVERTISEMENT

Haosul continuă la Botev Plovdiv! Jucătorii români care joacă la echipa bulgară au primit o lovitură cruntă la şedinţa de luni: plafonul salarial va fi redus la cel mult 3.000 de euro pe lună, aspect care îi afectează direct pe Srgian Luchin şi Alexandru Curtean, ambii cu remuneraţii peste 12.000 de euro. 

Problemele financiare grave care au lovit-o pe Botev Plovdiv le-a afectat serios planurilor fotbaliştilor din Liga 1 care au ales campionatul Bulgariei. Srgian Luchin, Alexandru Curtean şi Alexandru Benga au venit în iarnă la Botev Plovdiv pe salarii foarte bune, însă la mai puţin de jumătate de an distanţă ei sînt nevoiţi să îşi caute alte echipe. Motivul? Oficialii au înştiinţat toţi jucătorii că cel mai mare salariu care va fi plătit începînd cu 1 iulie va fi de 3.000 de euro lunar! Ceea ce, în cazul lui Luchin sau Curtean reprezintă sub 25 la sută din ce cîştigau pînă acum.

ADVERTISEMENT

Plafon salarial de 3.000 de euro

Evident, majoritatea jucătorilor din lot nu au fost mulţumiţi să încaseze sub 3.000 de euro lunar, motiv pentru care şefii le-au oferit şi alternative. “Nu este nimeni obligat să accepte, ci poate pleca. Numai că trebuie să alegeţi: ori vă dăm drumul liberi de contract şi renunţaţi la restanţele pe care le aveţi la noi sau aşteptaţi să vină o ofertă pentru voi. În orice caz, nu vă vom face probleme”, a fost discursul aproximativ pe care conducătorii l-au avut în faţa jucătorilor, conform surselor FANATIK.RO. Se pare că este vorba despre aproximativ două salarii restante, care în cazurile lui Srgian Luchin şi Alexandru Curtean înseamnă sume importante de 30.000, respectiv 25.000 de euro.

curtean-luchin

Srgian Luchin nu e în lotul lui Botev Plovdiv din Liga Europa

Totuşi, perspectivele că situaţia se va rezolva în favoarea jucătorilor porneşte de la înţelegerea pe care Srgian Luchin a avut-o cu şefii. Astfel, după ce nu a jucat în prima partidă din preliminariile Ligii Europa, cu Libertas din San Marino, săptămîna trecută, fundaşul nu va face parte din lotul echipei nici pentru manşa retur cu toate că Alexandru Benga, cel care la rîndul său nu a evoluat aici, a fost oprit acum în lot. Srgian Luchin a ajuns la un acord cu şefii să nu joace pentru că este dorit de Astana, echipă care la rîndul ei joacă în Liga Europa şi pentru care nu ar mai fi putut evolua dacă intra în tricoul lui Botev Plovdiv.

ADVERTISEMENT

“Conducătorii m-au înţeles!”

Contactat de FANATIK.RO, Srgian Luchin a confirmat ipoteza, dar a refuzat să ofere mai multe detalii: “Am cerut să nu joc în Cupele Europene şi cei de aici m-au înţeles. Am discutat şi cu antrenorul, iar totul este OK din punctul ăsta de vedere. Au fost discuţii civilizate. Acum aştept să văd ce se concretizează şi cam asta e. Nu pot vorbi mai multe”.