News

Lovitură pentru Raed Arafat. Locuitorii din comuna carantinată Gornet au dublat suma. Vor 1 milion de euro despăgubiri

30.07.2020 | 09:00
Lovitura pentru Raed Arafat Locuitorii din comuna carantinata Gornet au dublat suma Vor 1 milion de euro despagubiri
ADVERTISEMENT

Revolta din comuna carantinată Gornet se intensifică, iar locuitorii cer acum despăgubiri de 1 milion de euro, după deciziile Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Pe 22 iulie, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunța că, în urma analizei de risc a fost derulată procedura legală de carantinare zonală pentru localitatea Gornet, comuna Gornet, județul Prahova.

ADVERTISEMENT

Încă din primă fază, oamenii din această localitate nu au fost de acord cu măsura de la centru, iar Raed Arafat, șeful DSU, a fost amenințat cu judecata.

Raed Arafat, lovitură din partea locuitorilor comunei carantinate Gornet. Vor 1 milion de euro despăgubiri

La scurt timp după ce, prin ordinul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a instituit carantina zonală în satul Gornet, locuitorii sunt și mai revoltați de decizie și solicită, mai nou, despăgubiri în valoare de 1 milion de euro, cu titlu de daune morale. Inițial, suma pretinsă a fost de 500.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Avocatul Dumitru Bogdan, care reprezintă în instanță comuna din Prahova, intenționează să obțină despăgubiri în valoare de 1 milion de euro, susținând că locuitorii ”au mijloace de subzistență precare”, scrie Observatorul Prahovean.

Acesta a demarat deja un demers legal împotriva autorităților centrale, după ce comuna a fost carantinată. Bogdan, susținut și de primar, a atacat în instanță ordinul, susținând că nu se poate izola o localitate ”pentru câteva cazuri”.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, avocatul locuitorilor din Gornet a formulat o acțiune prin care solicită ca Ministerul Finanțelor să fie obligată să vireze suma de 1 milion de euro, echivalent în lei, către DSU, pentru ca aceasta să poată efectua plata către unitatea administrativ-teritorială Gornet.

Cererile locuitorilor din Gornet

Deși DSU a informat că ordinul privind carantina permite intrările sau ieşirile persoanelor pentru diverse activităţi, inclusiv pentru a merge la serviciu, locuitorii din Gornet sunt extrem de porniți contra autorităților.

ADVERTISEMENT

Aceștia vor anularea ordinului semnat de Raed Arafat, în ciuda faptului că, potrivit datelor oficiale,din cei 2.300 de locuitori ai comunei, 15 fuseseră depistați pozitiv la testele pentru Covid-19. Cererea a fost trimisă prin avocatul Dumitru Bogdan, care a fost desemnat de către primărie, către Curtea de Apel Bucureşti.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a votat, miercuri, instituirea carantinei zonale în satul Gornet, după ce în decurs de două săptămâni în comună au fost depistate 15 cazuri de COVID-19. Ulterior, şeful DSU a emis un ordin în acest sens, potrivit agerpres.ro.

ADVERTISEMENT