Lovitură pentru Regina Elisabeta și Familia Regală! Pandemia de coronavirus și-a spus deja cuvântul

Dan Suta   
în Stiri mondene
20/05/2020, 10:59
Lovitură pentru Regina Elisabeta și Familia Regală! Pandemia de coronavirus și-a spus deja cuvântul
Regina Elisabeta și Familia Regală înregistrează pierderi financiare foarte mari din cauza coronavirusului. Sursa foto: hepta.ro

Așa cum era de așteptat, pandemia de coronavirus avea să afecteze din punct de vedere financiar pe toată lumea, inclusiv casele regale.

Regina Elisabeta pierde bani din cauza pandemiei

Așa se face că Regina Elisabeta și întreaga Familie Regală, care reprezintă una dintre cele mai de încredere instituții din Regatul Unit al Marii Britanii, vor avea un buget mai mic din cauza crizei provocate de răspândirea virusului apărut în Wuhan.

Presa internațională a făcut câteva estimări și a ajuns la concluzia că singurele venituri mari pentru membrii Casei Regale vor veni din turism, însă și această sursă financiară este pe deplin afectată.

Pierderile estimate vor fi în jur de 18 milioane de lire sterline, asta însemnând că vor dispărea o serie de ceremonii protocolare pe care britanicii dădeau sume astronomice, mai ales la bufeturile regale.

Lovitura cea mare pentru Regină este că turiștii nu vor mai putea face tururile castelelor care aparțin familiei sale, moștenite de la străbunici și nu vor mai putea vedea nici alte obiective turistice.

Fără circuituri turistice. Angajații Casei Regale, cu salariile înghețate

Pe toată durata verii, conform unei decizii luate de guvernul britanic în acord cu Casa Regală, tururile turistice sunt suspendate.

Lordul Chamberlain, persoana care se ocupă de treburile administrative, a transmis un mesaj electronic angajaților de la Buckingham că vor avea salariile înghețate, iar alte angajări nu se vor mai face pentru o bună bucată de vreme, păstrându-se personalul actual.

Numai din vânzarea de suveniruri și bilete la castele și alte obiective turistice, Casa Regală a câștigat în 2019 peste 70 de milioane de lire sterline. O parte din bani au fost folosiți pentru întreținere și scopuri personale, o altă parte s-au dus în acțiuni caritabile.

Familia Regală a economisit bani frumoși, și trebuie menționat și asta, odată cu plecarea foștilor duci de Sussex, Meghan Markle și Prințul Harry. Toate costurile pentru întreținerea familiei lui Harry au devenit o importantă sursă de economie, căci acum cei doi se descurcă singuri, fără să mai depindă de banii contribuabililor britanici.

 

Închide ×