News

Lovitură pentru români în această toamnă. Ce se întâmplă cu zacusca și cât au ajuns să coste ingredientele

Prețul pentru zacuscă a crescut. La cât a ajuns acesta.
22.09.2021 | 08:03
Lovitura pentru romani in aceasta toamna Ce se intampla cu zacusca si cat au ajuns sa coste ingredientele
ADVERTISEMENT

Prețurile alimentelor au crescut, iar iubitorii de zacuscă primesc o veste tristă. Costul pentru a face acest tip de mâncare, precum și cel al borcanelor deja pregătite, care sunt puse la vânzare în magazine, a crescut comsiderabil.

Cât au ajuns să coste ingredientele pentru zacuscă

Valul de scumpiri a ajuns și pe rafurile cu zacuscă din supermarketuri. Acum, ingredientele pentru zacuscă sunt mult mai scumpe. Acest lucru vine în contextul în care toamna, multe gospodine fac diverse conserve pentru la iarnă.

ADVERTISEMENT

Acum, ele trebuie să scoată mai mult din buzunar pentru a găti zacuscă pentru familiilor lor. Astfel, prețurile alimentelor care apar în lista de ingrediente pentru zacuscă a crescut.

Iată cât trebuie să scoată acum din buzunar o gospodină care vrea să facă zacuscă pentru la iarnă:

ADVERTISEMENT
  • un kilogram de ardei costă circa 7 lei;
  • un kilogram de ceapă costă 4 lei;
  • gospodinele trebuie să plătească 3 lei pentru un kilogram de vinete.

Dacă punem și uleiul sau pasta de roșii pe listă, sau vrem să adăugăm ciuperci sau măsline în zacusca noastră, atunci costurile devin chiar și mai ridicare.

ADVERTISEMENT

În piețe, un borcan de zacuscă se vinde cu 12 lei, preț în creștere față de alți ani.

Zacusca, virală pe Tiktok

Acum, zacusca este chiar virală pe rețelele de socializare. Mulți vor să știu cum să o facă, iar ei folosesc TikTok pentru a vedea diverse rețete.

Gina Bradea, care este blogger culinar, a devenit virală pe această rețea de socializare datorită unei rețete de zacuscă postate de ea.

ADVERTISEMENT

″Am fost surprinsă de cât de rapid s-a viralizat. Credeam că TikTtok-ul este un canal pentru copii, dar clipul meu cu raftul de conserve a devenit viral în câteva ore, pur și simplu″⁣, precizat Gina Bradea, blogger culinar, conform Pro TV.

La prăvălie, costurile ar putea fi chiar mai mari:

″Oamenii ăștia folosesc în general producția proprie, din propriile grădini. Se duc în pădure la cules ciuperci. Uite, facem niște zacuști din astea cu hribi, gălbiori, cu tot felul de ciuperci de pădure, iar aici costurile nu cresc în materia primă.

Cresc utilitățile și probabil că toate scumpirile o să vină în ritmul bulgărelui de zăpadă. 5, 6 lei în plus. Cam așa cred că o să fie resimțit valul ăsta de scumpiri pentru iarna asta”, a spus Marius Tudosie, proprietarul unei băcănii.

 

ADVERTISEMENT