News

Lovitură pentru români înainte de sezonul rece. ANRE anunță că prețurile la gaze se pot dubla 

ANRE vine cu vești proaste pentru români înainte de sezonul rece. Prețul la facturile de gaze s-ar putea dubla iarna aceasta.
02.09.2021 | 20:47
Lovitura pentru romani inainte de sezonul rece ANRE anunta ca preturile la gaze se pot dubla
Lovitură pentru români înainte de sezonul rece. ANRE anunță că prețurile la gaze se pot dubla. Sursa foto: romaniatv.net
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care tot mai mulți români se plâng de facturile uriașe pe care le primesc din parte furnizorilor și distribuitorilor de energie și gaze naturale, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) vine cu alte vești proaste.

Potrivit unui oficial de rang înalt din instituție, prețul facturilor la gaze naturale s-ar putea dubla în iarna care urmează.

ADVERTISEMENT

Românii, vești crunte înainte de sezonul rece: prețurile la gaze s-ar putea dubla. Anunțul ANRE

Vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy Bege, anunță că din sezonul rece facturile la gaze s-ar putea dubla. Oficialul spune că aceste scumpiri sunt justificate și avertizează că acesta este abia începutul.

”Eu mă aștept ca în viitor, de la 1 ianuarie 2022, să vedem într-adevăr și în prețurile finale de la consumatorii casnici evoluția prețurilor din angro la energie electrică și gaze naturale.

ADVERTISEMENT

Mă aștept la prețurile de serviciu universal, aplicate de la 1 iulie 2022, la încă o creștere de cel puțin 5% în valoarea facturii în prețul final al facturii.

La gaze naturale, ofertele actuale din piață ar putea conduce chiar la dublarea prețului final pentru iarna aceasta”, a declarat vicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy Bege, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Întrebat ce a făcut ANRE pentru populație mai exact, dacă acum vom avea scumpiri de 100% la gaze, vicepreședintele ANRE a răspuns:

”Păi ANRE cum poate influența prețul angro din Europa? Dacă spuneți că ANRE e de vină pentru evoluția prețului de energie electrică sau gaze naturale, care este exact identic în Europa cum e în România, îmi dați și argumente, atunci eu îmi dau și demisia de la ANRE și plec”.

ADVERTISEMENT

Fost ministru al Energiei, despre posibila dublare în prețul gazelor: ”Sunt șocat!”

După anunțul oficialului ANRE privind posibilitatea dublării prețului la gaze naturale, Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, a declarat că este șocat.

ADVERTISEMENT

Nicolescu spune că angajații ANRE nu au voie să facă previziuni în ceea ce privește valoarea prețurilor la energie și gaze naturale, acest lucru fiind ”lipsit de deontologie profesională”.

”Am ascultat declarația făcută de oficialul de la ANRE și vă spun cu toată sinceritatea că sunt absolut șocat. Într-adevăr înregistrăm niște creșteri de preț, dar oficiali ai ANRE nu au voie să facă previziuni în legătură cu evoluțiile prețului. Nu au voie, vă repet acest lucru.

Este absolut lipsit de deontologie profesională. Într-o piață oricum dezechilibrată și prețurile oricum o iau razna de pe o zi pe alta, nu ai voie să faci astfel de lucruri. Ei, și dacă au date, trebuie să se abțină din a face așa ceva.

Trebuie să fie foarte atenți cu astfel de lucruri. Trebuie să analizeze de trei ori și să vorbească o dată. Nu fac decât să agraveze situația”, spune Nicolescu, la postul de știri citat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS