News

Lovitură pentru românii care merg în Sinaia, Predeal, Azuga sau Bușteni. Ce se va întâmpla pe DN 1

Lovitură grea pentru românii care merg în Sinaia, Predeal, Azuga sau Bușteni. Începând din data de 8 iulie, Valea Oltului se închide timp de o lună.
06.07.2024 | 13:58
Lovitura pentru romanii care merg in Sinaia Predeal Azuga sau Busteni Ce se va intampla pe DN 1
Lovitură pentru românii care merg în Sinaia, Predeal, Azuga sau Bușteni. Sursa foto: Pixabay/Wikipedia.org/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Românii care în perioada următoare și-au programat vacanțele la Sinaia, Predeal, Azuga sau Bușteni trebuie să se înarmeze cu răbdare deoarece, începând de luni, 8 iulie, Valea Oltului se închide pentru o lună, pe timp de zi, pe un segment de opt kilometri, iar circulația va fi redirecționată pe DN1.

Lovitură pentru românii care merg în Sinaia, Predeal, Azuga sau Bușteni

Reprezentanții CNAIR au anunțat că în perioada 8 iulie-9 august, circulația pe DN7, între Boița și Lazaret, va fi închisă, între orele 6:00 și 20:00.

ADVERTISEMENT

Această măsură îi va afecta pe navetiștii din zonă, dar și pe transportatorii de marfuri, a căror circulație se va derula pe rute ocolitoare.

Zilele trecute, CNAIR a prezentat care sunt variantele de ocolitoare pentru camioane și au transmis că pentru a evita zona, autoturismele pot urma orice drum național sau județean.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanților companiei de infrastructură, camioanele care trebuie să ajungă de la București la Sibiu, vor merge pe DN1A, până la Brașov, apoi pe DN1.

De asemenea, pentru mașinile de mare tonaj a fost deschis și culoarul Rucăr-Bran, iar vehiculele de peste 7,5 tone care se deplasează din sud spre centrul tarii, vor circula pe ruta Râmnicu Vâlcea – Târgu Jiu – Simeria.  În plus, șoferii care merg în vest, vor circula pe la Drobeta Turnu Severin.

ADVERTISEMENT

Șeful CNAIR, Cristian Pistol, a transmis că se negociază deschiderea traficului pentru vehicule de mare tonaj și pe Valea Prahovei și pe DN10 Buzău-Brașov.

„Vom ridica restricțiile de marți până joi pe DN1, între Ploiești și Brașov”, a declarat directorul CNAIR, Cristian Pistol.

ADVERTISEMENT

Astfel, începând de luni, 8 iulie, românii aflați în vacanță sau care urmează să își petreacă concediile la Sinaia, Bușteni ori Predeal vor sta în coloană cu tirurile.

Totodată, cei care au de primit colete trebuie să se aștepte că acestea vor ajunge cu întârziere și asta pentru că reprezentanții FanCourier spun că vor înregistra timpi de transport mai mari pe 27 dintre traseele folosite.

ADVERTISEMENT