News

Lovitură pentru românii care plănuiau să zboare în vestul Europei! Zborurile spre Spania, Italia și Franța rămân suspendate. Țările în care s-a dat undă verde

17.06.2020 | 13:59
Lovitura pentru romanii care planuiau sa zboare in vestul Europei Zborurile spre Spania Italia si Franta raman suspendate Tarile in care sa dat unda verde
ADVERTISEMENT

Compania Națională Aeroporturi București a reluat miercuri zborurile comerciale, după pauza impusă de criza mondială declanșată de apariția și răspândirea virusului SARS-CoV-2, în condițiile în care traficul aerian al României a scăzut cu 98% în ultimele două luni. Rămân, însă o mulțime de zboruri suspendate.

“Pentru întreaga omenire, prima jumătate a anului 2020 a reprezentat din punct de vedere sanitar, economic şi social cea mai mare provocare a secolului.

ADVERTISEMENT

Industria aviaţiei constituie una dintre ramurile economice cele mai grav afectate de măsurile ce au vizat limitarea răspândirii noului virus, măsuri concretizate în anularea a milioane de zboruri şi în interdicţia de deplasare suportată de oamenii de pretutindeni. 

Zborurile spre și dinspre Italia Spania sau Franța rămân suspendate!

În acest context, CNAB a înregistrat, în ultimele două luni, o scădere a traficului aerian de pasageri cu aproximativ 98%”, a anunțat compania.

ADVERTISEMENT

Compania Națională de Aeroporturi București a amintit că zborurile spre și dinspre următoarele țări sunt în continuare suspendate: Italia, Spania, Franța, Belgia, SUA, Marea Britanie, Olanda, Turcia și Iran.

“Dacă una dintre țările menționate mai sus va avea indicele de risc sub 5 cazuri noi/1 milion de locuitori, atunci ea va intra pe lista verde actualizată săptămânal de Institutul Național de Sănătate Publică și zborurile vor putea fi reluate în siguranță.

ADVERTISEMENT

Din și spre aceste țări sunt permise doar zborurile charter, zborurile de repatriere, transportul cargo și zborurile cu muncitori sezonieri”, precizează compania pe pagina de Facebook.

‼Dragi pasageri, prin NOTAM-ul emis de Romatsa în dimineața zilei de 17 iunie 2020, se dispune suspendarea zborurilor…

Nai-post ni Bucharest Airports noong Martes, Hunyo 16, 2020

Care sunt țările din care cetățenii care sosesc în România nu trebuie să stea în izolare!

Țările din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să stea în izolare sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

ADVERTISEMENT

Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări.

 

ADVERTISEMENT
Tags: