News

Lovitură pentru şoferii români! Pot primi o amendă usturătoare dacă fac zgomot. Ce prevede legea

28.04.2019 | 19:11

Avertisment pentru șoferi! Aceștia riscă o amendă de 3.000 de lei dacă fac zgomot! Românii pot primi amenzi usturătoare dacă poluează fonic. Dacă doriți să vă instalați un sistem antifurt, trebuie să țineți cont de anumite criterii, altfel veți risca să vă alegeți cu o amendă de nu mai puțin de 3.000 de lei. Iată ce arată legilația rutieră în vigoare! Cine nu va respecta regulile în cauză, va risca între 9 și 20 de puncte penalizare. Un punct are valoarea de 145 de lei, asta însemnând că amenzile vor putea fi între 1.350 de lei și 2.900 de lei.

Avertisment pentru șoferi! Riscați o amendă de 3.000 de lei dacă faceți zgomot

Șoferii din România riscă amenzi uriașe dacă fac zgomot. Totul este prevăzut în legislația rutieră în vigoare. Aceștia pot primi amenzi dacă își instalează un sistem de antifurt pe mașină foarte zgomotos. Care sunt criteriile?

“Legislația momentului stabilește și caracteristicile pe care trebuie să le aibă alarmele auto. Mai exact, semnalul emis de alarmă nu trebuie să fie mai lung de un minut. Tototdată, intensitatea semnalului acustic nu trebuie să depășească un anumit prag fonic”, notează avocatnet.ro.

Șoferii riscă amenzi de 3.000 de lei din cauza zgomotelor! Aceștia trebuie să aibă grijă ce sisteme antifurt cumpără. Care sunt criteriile?
Șoferii riscă amenzi de 3.000 de lei din cauza zgomotelor! Aceștia trebuie să aibă grijă ce sisteme antifurt cumpără. Care sunt criteriile?

Pragul fonic este de 35 de decibeli

Șoferii români riscă amenzi de 3.000 de lei pentru un zgomot prea mare. Maximul fonic este de 35 de decibeli în timpul zilei și 25 de decibeli pe timpul nopții (22:00-06:00). “Sunt interzise și alarmele auto extrem de sensibile care se declanșează la trecerea unei altei mașini.“Se interzice montarea pe vehicule a sistemelor sonore antifurt care se declanșează la trecerea, în imediată apropiere, a altui vehicul”, potrivit Regulamentului de aplicare a Codului rutier.

Lege inutilă pentru șoferi! „În momentul de faţă poliţiştii interceptează şi opresc conducătorii autovehiculelor care asigură transport public de persoane: autobuze, microbuze, taxiuri sau regim propriu şi autoturismele inscripţionate ale unor companii private, pentru că legea stabileşte, în mod expres, că nici acei şoferi nu au voie să fumeze în maşină”, a mai adăugat Andreică.