Sport

Lovitură pentru sute de mii de abonați din România. Canalele Eurosport și Discovery ies din grilele Telekom și Nextgen. Reacția postului

27.12.2019 | 14:06
Lovitura pentru sute de mii de abonati din Romania Canalele Eurosport si Discovery ies din grilele Telekom si Nextgen Reactia postului
ADVERTISEMENT

Începutul de an 2020 vine cu vești foarte proaste pentru o parte dintre românii pasionați de sport și documentare. De la 1 ianuarie, canalele Eurosport și Discovery nu vor mai fi disponibile în rețelele de cablu Telekom și Nextgen.


UPDATE, 27 decembrie, ora 16:40. Compania Telekom România a avut o primă reacție oficială după comunicatul Eurosport, din data de 27 decembrie 2019, despre eliminarea portofoliului Discovery din grila Telekom Romania si Next Gen.

ADVERTISEMENT

“Telekom Romania a purtat numeroase negocieri cu Discovery in încercarea de a ajunge la un acord de retransmisie. Condițiile financiare impuse de Discovery au făcut imposibil să ajungem la acest acord, astfel încât canale precum Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, TLC și Travel Channel vor fi eliminate din grila Telekom.

Regretăm această situație și dorim să îi asigurăm pe clienții noștri că noile canale incluse în grilele Telekom, National Geographic (National Geographic SD şi HD, National Geographic Wild SD şi HD şi National Geographic People) Docubox, Viasat HD (Viasat Explore HD, Viasat Nature HD, Viasat History HD), canalul de lifestyle Travel XP, canalele de sport Fight Box, Look Sport 2 şi Look Sport 3, canalul de ştiri Euronews şi canalul de filme şi seriale Timeless Drama Channel (TDC), prin varietatea continutului, acopera nevoia telespectatorilor de a urmări noi show-uri și documentare, programe de lifestyle, competiții sportive îndrăgite, filme și știri despre viata sociala, politica, economica și culturală din Europa.”

ADVERTISEMENT

Echipa Telekom Romania”


Știrea inițială

Canalele Eurosport și Discovery ies din grilele Telekom și Nextgen

Eurosport România a emis un comunicat în care anunță că, din cauza faptului că nu a ajuns la un acord cu cele două companii, canalele din portofoliul Discovery nu vor mai fi receptate de abonații Telekom România și Nextgen.

Fanii fotbalului și ai sportului în general primesc cea mai cruntă veste posibilă. Premier League, cel mai spectaculos campionat din lume, și turneele de Grand Slam, unde Simona Halep e urmărită de o întreagă țară, nu vor mai putea fi urmărite.

ADVERTISEMENT

”Ne pare rău să vă informăm că, începând cu 1 ianuarie, întreg portofoliul Discovery, format din canale precum Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, TLC și Travel Channel, nu va mai fi disponibil pentru voi.

Știm cât de important este conținutul nostru pentru telespectatori și ne dorim ca aceștia să aibă acces în continuare la cele mai apreciate competiții sportive de pe Eurosport, precum:

ADVERTISEMENT

– Premier League (cu meciurile cluburilor Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Arsenal, atât de iubite în România);

– FA Cup; – Cele patru turnee de Grand Slam (acolo unde marea campioană Simona Halep va lupta pentru cel de-al treilea titlu de Grand Slam);

– Circuitul ATP (unde jucători precum Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Tsitsipas sau Zverev luptă pentru trofee și pentru a atinge punctul culminant al sezonului – ATP Nitto Finals);

– Jocurile Olimpice de Vară (unde Echipa Națională de Fotbal a României U21 visează la o finală și unde sportivii de la tenis, haltere, judo etc. vor lupta pentru cea mai mare recompensă a carierei de sportiv, medalia olimpică)”, se arată în comunicatul Eurosport.

Eurosport a achiziționat drepturile TV pentru turneele ATP din 2020

Eurosport a achiziționat începând cu anul 2020 drepturile TV pentru transmiterea exclusivă a turneelor de tenis din circuitul ATP în România, Cehia, Ungaria și Slovacia.

Canalul de sport va transmite exclusiv până la 41 de evenimente ATP pe an, plus următoarele patru ediții ale Turneului Campionilor, supranumit Nitto ATP Finals, care anul viitor va avea loc la Londra, iar cele din 2021, 2022 și 2023 la Torino.

Multe emisiuni populare nu vor mai fi văzute de o parte dintre români

În afară de competiții puternice și populare din sport, sute de mii de români nu vor mai avea acces la o serie de emisiuni extrem urmărite, precum Test de supraviețuire în doi, Insula lui Bear Grylls, Goana după aur, Mașini pe alese pe Discovery Channel, Dermatologie de top sau Regele Cofetarilor.

ADVERTISEMENT
Tags: