News

Lovitură pentru Traian Băsescu! Un fost membru al PMP a depus denunț împotriva sa. Ce poate păți fostul președinte

11.06.2019 | 15:53
Lovitura pentru Traian Basescu Un fost membru al PMP a depus denunt impotriva sa Ce poate pati fostul presedinte

Traian Băsescu este contestat de o persoană din propriul partid. Radu Cristescu de la PMP a depus un denunț împotriva fostului președinte al României în dosarul de f ost colaborator cu Securitatea. Denunțul a fost depus la Parchetul General, care urmează să ia în considerare sau nu plângerea lui Cristescu.

Traian Băsescu, denunțat la Parchetul General

Cristescu a scris pe pagina sa de Facebook despre denunțul depus la Parchet. Acesta a atras atenția asupra gravității acestei probleme și spune că Băsescu nu avea dreptul de a fi ales ca președinte, date fiind informațiile apărute în presă recent despre colaborarea sa cu Securitatea. Astfel, dacă informațiile se adeveresc, Băsescu ar putea să piardă scaunul de europarlamentar.

Radu Cristescu fusese exclus pe 22 mai din Partidul Mișcarea Populară, unde era chiar vicepreședinte. Fostul lider PMP l-a atacat pe Eugen Tomac, lansând anumite acuzații, iar Traian Băsescu i-a cerut atunci să dovedească ce a spus sau să plece din partid. În urma acestui scandal din partidul lui Băsescu, Radu Cristescu a fost dat afară.

Radu Cristescu a fost exclus din PMP pe 22 mai. Sursa foto: PMP

Cristescu explică acțiunea făcută astăzi

„Azi am depus un Denunț la Parchetul General împotriva fostului președinte Traian Băsescu. Având în vedere datele aparute in mass media din care reiese faptul că a deținut calitatea de colaborator al Securității, nu avea dreptul de a candida si de a fi ales in functia de Presedinte al Romaniei. 

E o funcție pe care a deținut-o pe parcursul unui număr de două mandate și respectiv de fi inclus în anul 2016 pe listele la alegerile parlamentare și inclusiv nu avea dreptul de a candida și de a fi ales in functia de senator in Parlamentul României si de asemenea nu avea dreptul de a candida la alegerile europarlamentare din 2019”, a scris Radu Cristescu pe Facebook.

Cât despre acuzațiile de colaborator cu Securitatea, Băsescu a spus că nu a turnat înainte de 1989, dar a recunoscut că notele informative apărute în presă erau veridice, iar scrisul era al lui.