Life

Lovitură pentru Will Smith. Ce decizie radicală ar pregăti Academia Americană de Film după incidentul de la Oscar 2022

Lovitură pentru Will Smith. Academia Americană de Film ar pregăti o decizie radicală care îl vizează pe actor, după incidentul petrecut în timpul galei Oscar 2022.
29.03.2022 | 19:28
Lovitura pentru Will Smith Ce decizie radicala ar pregati Academia Americana de Film dupa incidentul de la Oscar 2022
ADVERTISEMENT

Will Smith ar putea primi o mare lovitură după incidentul petrecut în timpul galei premiilor Oscar 2022. Academia Americană de Film ar pregăti o decizie radicală după ce actorul l-a lovit pe Chris Rock, fiind deranjat de gluma pe care comediantul a făcut-o la adresa soției sale, Jada Pinkett Smith.

Lovitură pentru Will Smith. Ce decizie ar pregăti Academia Americană de Film după incidentul de la premiile Oscar

La puțin timp după incidentul petrecut la gala Oscar, Academia Americană de Film a demarat o analiză oficială în cazul lui Will Smith pentru palma dată lui Chris Rock, potrivit EFE, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

„Academia condamnă acţiunile domnului Smith la gala de aseară. Am început oficial o revizuire a incidentului şi studiem acţiunile şi consecinţele ulterioare, în conformitate cu statutul nostru, standardele de conduită şi legea din California.”, a precizat Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice luni, în cadrul unui comunicat.

Will Smith a obținut premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal („King Richard”). Ar putea rămâne fără această distincție după cele petrecute duminică seară. Academia preconizează suspendarea imediată sau temporară din instituție, dar și aplicarea unor sancțiuni.

ADVERTISEMENT

Încă de la momentul petrecut pe scena Teatrului Dolby, care a ajuns rapid viral în mediul online, mai mulți membri ai Academiei au transmis că organizația trebuie să adopte o măsură în acest sens.

Subiectul a fost intens discutat pe culoarele Teatrului Dolby, dar și la petrecerea organizată după decernarea premiilor Oscar. În timpul petrecerii, Academia a publicat un scurt mesaj pe pagina de Twitter, afirmând că nu sprijină „sub nicio formă” violența.

ADVERTISEMENT

Luni, 28 martie, Academia a distribuit presei codul său de conduită. Potrivit acestuia, este restricționat „contactul fizic nesolicitat”, iar membrii Academiei trebuie tratați cu respect. Codul a fost actualizat ultima dată în 2017, în timpul mișcării #MeToo împotriva hărțuirii sexuale.

Whoopi Goldberg a declarat, în timpul programului The View, pe care îl conduce, că palma dată de Smith lui Chris Rock va avea „unele consecințe”, dar consideră că măsura retragerii prmiului Oscar nu este una plauzibilă. Vedeta TV face parte din Consiliul Guvernatorilor Academiei.

ADVERTISEMENT

Chris Rock nu va depune plângere împotriva lui Will Smith

În timpul discursului de mulțumire, Will Smith a cerut iertare Academiei și colegilor, dar nu și lui Chris Rock. Comediantul a decis să nu depună plângere împotriva actorului pentru palma pe care i-a dat-o în timpul ceremoniei.

Ulterior, Smith a publicat un mesaj prin care i-a cerut scuze public lui Chris Rock pentru reacția sa neașteptată.

„Glumele pe seama mea fac parte din meserie, dar o glumă despre starea medicală a Jadei a fost prea mult pentru mine și am reacționat emoțional.

Aș dori să-mi cer scuze public, Chris. Am întrecut măsura și am greșit. Îmi e rușine și acțiunile mele nu au fost un indiciu al omului care vreau să fiu. Nu există loc pentru violență într-o lume a iubirii și a bunăstării.”, a spus actorul în mesajul său.

Consiliul Guvernatorilor Academiei are puterea de a disciplina membrii care încalcă codul de conduită și pot vota pentru suspendare sau expulzare. Nu se știe cu exactitate dacă conducerea Academiei plănuiește să se întâlnească pentru a discuta despre incidentul în care a fost implicat Will Smith.

ADVERTISEMENT