Sport

Lovitură primită de CSA Steaua! Palmaresul echipei se rejudecă. Recursul FCSB, admis de Înalta Curte de Casație și Justiție

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a primit o lovitură din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a admis recursul FCSB-ului în privința palmaresului echipei.
17.05.2022 | 19:35
Lovitura primita de CSA Steaua Palmaresul echipei se rejudeca Recursul FCSB admis de Inalta Curte de Casatie si Justitie
Lovitură primită de CSA Steaua! Palmaresul echipei se rejudecă după recursul FCSB-ului. Sursă foto: fcsb.ro
ADVERTISEMENT

Primul termen fixat de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru recursul FCSB-ului va fi în luna noiembrie 2022.

Lovitură primită de CSA Steaua! Palmaresul echipei se rejudecă după recursul FCSB-ului

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul FCSB-ului și al Asociației Salvați Steaua în privința palmaresului echipei Steaua, iar vestea vine într-un moment în care echipa Armatei a terminat pe loc de baraj sezonul din liga 2, însă nu a primit dreptul de promovare.

ADVERTISEMENT

„Instanța a respins excepţia nulităţii recursurilor, invocată de intimatul-reclamant Clubul Sportiv al Armatei, Steaua Bucureşti. Admite, în principiu, recursul declarat de pârâta SC Fotbal Club FCSB împotriva deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021 şi a încheierii din 10 mai 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti.

Fixează termen la 3 noiembrie 2022”, se arată documentul publicat pe scj.ro.

CSA Steaua, atac direct la FRF după interzicerea participării la baraj

Conducerea CSA Steaua a fost extrem de nervoasă la adresa FRF-ului după ce i s-a interzis participarea la bnarajul pentru promovare în prima ligă:

ADVERTISEMENT

„Clubul Steaua București își exprimă indignarea față de decizia Federației Române de Fotbal, care a anunțat, printr-un comunicat pe site-ul www.frf.ro, că echipele participante la barajul pentru promovare în Liga 1 sunt echipele Universitatea Cluj și Concordia Chiajna.

Considerăm că decizia Federației Române de Fotbal este nedreaptă față de clubul nostru, care a terminat play-off-ul Ligii a 2-a pe poziția a 4-a a clasamentului, câștigându-și astfel dreptul de a participa la barajul pentru promovarea în prima ligă, conform principiului meritului sportiv, reglementat și de articolul 70 din statutul Federației Române de Fotbal. (Art 70-Dreptul unui club de a participa la campionatele naționale depinde de meritul sportiv al acestuia)”.

ADVERTISEMENT

„Potrivit UEFA nu există nicio reglementare în regulamentele de licențiere, prin care este interzisă participarea cluburilor de drept public într-o competiție națională și internațională. Mai mult, Steaua București a depus în timp oportun dosarul complet de licențiere și considerăm că suntem printre puținele cluburi din România care beneficiază de o bază sportivă la cele mai înalte standarde.

Clubul Steaua București așteaptă cu interes motivarea Federației Române de Fotbal prin care trebuie să ni se aducă la cunoștință care sunt regulamentele, aprobate și actualizate conform statutelor, care ne interzic disputarea meciurilor de baraj”, s-a arătat în comunicatul emis de CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 2,77 este cota pentru ”ambele înscriu și peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT