Fotbal international

Lovitură primită de fani pentru Campionatul Mondial din 2022! Ce nu au voie să facă pe străzile din Qatar

23.11.2018 | 16:21
Lovitura primita de fani pentru Campionatul Mondial din 2022 Ce nu au voie sa faca pe strazile din Qatar

Fanii care îşi vor dori să meargă la Campionatul Mondial din 2022 au primit o lovitură grea cu patru ani înainte startul turneului final. Competiţia se va disputa în Qatar, iar suporterii nu vor avea voie să fie văzuţi sub influenţa băuturilor alcoolice pe străzi. În plus, aceştia vor avea doar câteva locuri unde îşi vor putea potoli setea pe durata Mondialului.

“Este un delict să bei alcool sau să mergi sub influenţa alcoolului în public. Suporterii vor putea consuma băuturi alcoolice doar în hotelurile, restaurantele şi barurile licenţiate”, a fost anunţul făcut de Ministerul de Externe al statului Qatar. Cu toate acestea, organizatorii turneului final vor lua în calcul ideea ca băuturile alcoolice să fie consumate în Fan-Zone-uri sau pe stadion, însă fanii trebuie să aibă grijă să nu fie prinşi pe stradă în stare de ebrietate.

Lovitură primită de fani pentru Campionatul Mondial din 2022 care se va juca în Qatar

Nu doar fanii care vor dori să consume alcool vor primi o lovitură la Campionatul Mondial din 2022. Homosexualitatea este interzisă în Qatar, iar jurnaliştii englezi au scris despre faptul că anumiţi fani ar putea să aibă probleme dacă vor merge la meciurile de la turneul final.

Campionatul Mondial din Qatar se va disputa în perioada 21 noiembrie-18 decembrie 2022. Chiar dacă mai sunt patru ani până la turneul final, gazdele nu au anunţat încă numărul exact de stadioane pe care se vor disputa meciurile. În prezent, arabii au planificate opt stadioane pentru Mondial, iar şase dintre acestea se află în construcţie. Cea mai mare arenă, pe care cel mai probabil se va disputa finala turneului final din Qatar, este “Lusail Iconic Stadium”, care va avea o capacitate de 86.250 de locuri. Arabii au câştigat votul pentru găzduirea Campionatului Mondial din 2022 în dauna Statelor Unite ale Americii.

Lovitură primită de fani pentru Campionatul Mondial din 2022. Ce nu au voe să facă suporterii în Qatar
Lovitură primită de fani pentru Campionatul Mondial din 2022. Ce nu au voe să facă suporterii în Qatar