News

Lovitură primită de PSD. Frații lor socialiști cer excluderea partidului lui Liviu Dragnea

27.03.2019 | 14:36

PSD a primit o lovitură chiar din partea socialiștilor europeni, mai exact, a celor suedezi. Potrivit eurodeputatei Ana Maria Gomes, politicienii suedezi de stânga au cerut deja excludere PSD din familia Socialiștilor și Democraților europeni (S&D).

Lovitură primită de PSD. S-a cerut excluderea partidului din familia politică europeană

Luna aceasta, Partidul Popular European a decis suspendarea din grup a partidului premierului ungar, Viktor Orban, iar eurodeputata Ana Maria Gomes apreciază că și PSD-ul condus de Liviu Dragnea ar trebuie pedepsit, în urma acuzațiilor că pune în pericol statul de drept.

„Partidul suedez a scris deja conducerii familiei politice (a Socialiştilor şi Democraţilor – n.r.) pentru a cere ca PSD, acest PSD, cu această conducere, să fie exclus. Susţin acest lucru. Sper că în următoarele zile să existe discuţii în grupul nostru, în familia noastră politică, pentru a putea duce la o excludere clară înainte de alegeri. Nu se poate să mergem la urne şi să fim în aceeaşi mocirlă ca PPE în cazul lui Orban”, a declarat Gomes, pentru Realitatea TV.

Probleme pentru PSD în Europa
Probleme pentru PSD în Europa

Viorica Dăncilă: „Ar fi cea mai mare greșeală”

Întrebată, la Bruxelles, dacă PSD ar putea fi sancționat după modelul partidului lui Viktor Orban, Viorica Dăncilă a răspuns: „Cred că ar fi cea mai mare greşeală. Ar fi greşeala nu doar a social-democraţilor, ci şi a popularilor europeni. Dacă noi încercăm să căutăm monedă de schimb pentru ce s-a întâmplat cu Ungaria şi această monedă de schimb ar fi România, cred că ar fi o abordare total greşită”.

„Cred că popularii europeni îşi fac propria campanie şi au propriile principii. Social-democraţii europeni îşi fac propria campanie şi au propriile principii. Cred că principalul pericol este ca această reciprocitate legată de unele ţări să îşi facă loc în Parlamentul European pentru că nu ar câştiga nici unii, nici alţii, cei care ar câştiga ar fi forţele extremiste”, a adăugat premierul Dăncilă.