Sporturi

Lovitură primită de tenisul din România! Turneul WTA de la Bucureşti se mută la Budapesta

20.02.2019 | 16:44
Lovitura primita de tenisul din Romania Turneul WTA de la Bucuresti se muta la Budapesta
ADVERTISEMENT

Tenisul din România a mai primit o lovitură şi a pierdut turneul WTA care se disputa la Bucureşti, acesta urmând să se mute la Budapesta. Decizia vine la doi ani de când turneul ATP găzduit de Arenele BNR a ajuns tot în capitala Ungariei.

Conform ziare.com, turneul WTA Bucureşti se va muta la Budapesta după ce Jeno Marky, propietarul licenţei, nu a ajuns la un acord cu Federaţia Română de Tenis. Acesta a primit o ofertă mult mai bună din partea autorităţilor din Ungaria. Prima ediţie a turneului WTA Bucharest Open s-a disputat în 2014, când Simona Halep a învins-o în finală pe Roberta Vinci, scor 6-1, 6-3.

ADVERTISEMENT

Turneul WTA de la Bucureşti se mută la Budapesta. “Nu avem ce să facem”

Turneul WTA de la Bucureşti se mută la Budapesta încă din sezonul 2019. George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a declarat că Jeno Marky nu l-a informat încă despre mutarea competiţiei în capitala Ungariei, însă a afirmat că nici nu s-a ajuns la un acord pentru prelungirea licenţei.

Turneul WTA de la Bucureşti se mută la Budapesta
Turneul WTA de la Bucureşti se mută la Budapesta

“Proprietarul turneului este un maghiar. Din 2013 l-a transferat în România deoarece nu mai avea fondurile necesare pentru a-l păstra în Ungaria. Acum suntem în discuţii cu el să-l facem şi anul acesta. Dacă vrea să ni-l dea, ni-l dă, dacă nu, nu avem ce să facem. Este turneul său. Pe noi nu ne-a informat că-l mută, dar nu am semnat prelungirea. Dacă statul maghiar se implică, nu avem ce să facem. Noi încă suntem în dialog, dar am aflat pe diferite căi că ar fi în discuţii şi cu guvernul maghiar. Este de apreciat, totuşi, ca autorităţile din Ungaria se implică şi investesc în tenis. Chiar în acest moment mai are loc la Budapesta încă un turneu WTA, finanţat tot de statul maghiar”, a declarat George Cosac pentru ziare.com.

ADVERTISEMENT