Fotbal international

Lovitură puternică pentru AS Monaco. Monegascii sunt obligați să vândă 30 de jucători

19.05.2020 | 13:54
Lovitura puternica pentru AS Monaco Monegascii sunt obligati sa vanda 30 de jucatori
ADVERTISEMENT

FIFA a impus o nouă regulă, prin care cluburile să nu mai poată împrumuta un muăr mare de jucători, iar acesta va fi limitat la opt, urmând ca în sezonul 2021/2022 numărul să se reducă la șase.

Astfel, AS Monaco va fi cea mai afectată echipă din Europa, monegascii având nu mai puțin de 60 de jucători sub contract.

ADVERTISEMENT

AS Monaco, afectată de noua regulă FIFA

AS Monaco se confruntă cu o situație inedită, în care este obligată să-și dea afară 30 de jucători, după noua regulă FIFA privind reducerea numărului jucătorilor pe care un club îi poate împrumuta.

Totul a pornit de la situația Atalantei din sezonul trecut, în care formația din Bergamo avea 76 de jucători împrumutați la alte formații.

ADVERTISEMENT

Monegascii încercau să obțină 50 de milioane de euro din vânzarea fotbaliștilor

Vadim Vasiliev, patronul lui AS Monaco, spera să obțină cel puțin 50.000.000 de euro din vânzarea jucătorilor, însă planurile îi vor fi date peste cap de noile reglementări FIFA.

„Monaco va experimenta o situație fără precedent în ultimii ani în fotbalul mondial. Monegascii vor avea peste 60 jucători în prima echipă și, având în vedere noua regulă FIFA, vor fi nevoiți să renunțe la jumătate”, notează spaniolii de la „Marca”.

ADVERTISEMENT

AS Monaco este clubul care i-a dat fotbalului pe Thierry Henry sau Kylian Mbappe, însă nu se află într-o situație financiară foarte bună, iar o sumă de 50.000.000 de euro ar fi putut să ajute din plin formația din Monte Carlo.

Cei mai bine cotați fotbaliști din lotul lui AS Monaco sunt: Wissam Ben Yedder – 40.000.000 de euro, Aleksandr Golovin – 20.000.000 de euro și Benoit Badiashile – 18.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Nici în actualul sezon, AS Monaco nu a revenit la forma pe care a avut-o până nu demult și a încheiat campionatul pe locul 9, cu 40 de puncte, după 28 de etape. Ligue 1 fiind întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus care a afecta Franța.

ADVERTISEMENT