Sport

Lovitură puternică pentru FCSB. Avocatul care susține echipa lui Gigi Becali nu dorește să se mai implice în procesul cu CSA Steaua

După ce Curtea de Apel a publicat decizia din 2023, un avocat din tabăra FCSB-ului a luat decizia de a nu se mai implica în procesul cu CSA Steaua
15.05.2024 | 19:20
Lovitura puternica pentru FCSB Avocatul care sustine echipa lui Gigi Becali nu doreste sa se mai implice in procesul cu CSA Steaua
Un nou episod în disputa FCSB - CSA. Avocatul echipei lui Gigi Becali se retrage din proces. Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Curtea de Apel a publicat motivarea decizie din 2023 după care CSA Steaua a obținut o victorie importantă în războiul cu FCSB. Militarii rămân cu palmaresul din perioada 1947-1998. Referitor la cel din intervalul 1998-2003, nu s-a luat nicio decizie.

Lovitură puternică pentru FCSB. Avocatul care susține echipa lui Gigi Becali nu dorește să se mai implice în procesul cu CSA Steaua

Curtea de Apel București a transmis motivarea deciziei din octombrie 2023. AFC Steaua nu a preluat palmaresul echipei CSA Steaua în 1998. FCSB s-a declarat continuatoarea echipei armatei fără a avea dreptul.

ADVERTISEMENT

Virgil Boglea, avocatul care reprezintă Asociația Salvați Steaua, a vorbit despre acest subiect. El este implicat în proces, fiind pro-FCSB. Acesta a precizat că nu va mai efectua niciun demers juridic.

„Instanța de apel se raportează la următoarea împrejurare: nefiind niciun act juridic de transfer între entități, nu poate fi vorba despre un transfer de palmares. Ei mai spun că hotărârea ICCJ din 28 martie anul trecut stabilește că palmaresul din perioada 1947-1998 e adjudecat definitiv.

ADVERTISEMENT

Din două perspective avem o certitudine juridică: palmaresul care contează, 1947-1998, cel care conține și Cupa Campionilor Europeni, aparține Clubului Sportiv al Armatei.

Poate fi făcut recurs pe procedură, dar nu pentru perioada 1947-1998, care a fost deja tranșată. Personal, nu am cum să fiu ipocrit și să nu recunosc hotărârea ICCJ. Nu o să mai fiu artizanul niciunui fel de demers în acest proces”, a explicat Virgil Boglea, conform GSP.ro.

ADVERTISEMENT

Motivarea în procesul dintre CSA Steaua și FCSB:

„Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist Steaua București, ca neîntemeiată.

Prin decizia civilă pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a III-a Civilă și pentru cauze cu minori și de familie, s-a stabilit că în cadrul raporturilor juridice decurgând din actele încheiate începând cu anul 1948 nu a existat nicio preluare a dreptului asupra palmaresului fostei echipe de fotbal ‘Steaua București’ de către Asociația Fotbal Club Steaua București, pe care aceasta să îl fi transmis ulterior către pârâta-reclamantă în baza actelor încheiate la nivelul anului 2003, este evidentă concluzia logico-juridică în sensul că nici în perioada 2003-2017 pârâta-reclamantă nu este titulara vreunui drept asupra acestui palmares.

ADVERTISEMENT

Pentru aceste motive, Curtea va respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist ‘Steaua București’, ca neîntemeiată.

Curtea va menține dispozițiile sentinței referitoare la soluția în privința constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei ‘Steaua București’ din 1947 și până în 1998 aparține reclamantului CSA”.

Niciuna dintre cele două părți nu este total mulțumită de felul în care a evoluat procesul. Perioada 1998-2003 a rămas în aer. FCSB a ieșit cu siguranță mai rău în această speță. Echipa lui Gigi Becali a pierdut numele și o mare parte din palmares. Cei de la CSA nu sunt de acord cu faptul că perioada 1998-2003 a rămas în aer.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator...
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator între o maşină şi două motociclete
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Mașini Fiat, confiscate de autorități din cauza unui abțibild
Mașini Fiat, confiscate de autorități din cauza unui abțibild
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a...
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a părăsit-o în tinerețe: „Eu aveam 19 ani, ea puțin mai mult”