Hotnews

Lovitură ŞOC: Liber la plecat în AMERICA fără VIZĂ

Washington ia în calcul restrângerea regimului de călătorie fără vize dinspre Europa, Visa Waiver. E vorba de o iniţiativă legislativă sprijinită atât de democraţi, cât şi de...
27.02.2015 | 21:30
Lovitură ŞOC: Liber la plecat în AMERICA fără VIZĂ
ADVERTISEMENT

Washington ia în calcul restrângerea regimului de călătorie fără vize dinspre Europa, Visa Waiver. E vorba de o iniţiativă legislativă sprijinită atât de democraţi, cât şi de republicani, potrivit presei americane. Pe de altă parte, întregul proiect de reformare a sistemului de imigrare este blocat şi va rămâne aşa până la alegerea unui nou preşedinte în Statele Unite, aşa că e vorba cel mult de înăsprirea unor regulamente, explică, la RFI, Răzvan Sibii, profesor de jurnalism la University of Massachusetts, Amherst .

Senatoarea democrată Dianne Feinstein a anunţat, într-o scrisoare trimisă cotidianului „Washington Post”, că pregăteşte un proiect de lege care va înăspri condiţiile de călătorie dinspre Europa spre SUA.

ADVERTISEMENT

Se întâmplă în contextul recentelor atentate teroriste din Franţa şi din Belgia, dar şi Danemarca.

Ca motiv, a fost invocată „îngrijorarea” SUA că extremişti ai grupării Statul Islamic pot să ajungă pe teritoriul american folosindu-se de paşapoarte din state europene ai căror cetăţeni nu au nevoie de viză pentru Statele Unite. Serviciile de securitate din Europa occidentală estimează că sunt circa 5.000 de cetăţeni europeni care au plecat să se alăture jihadiştilor în Irak şi Siria. Dianne Feinstein a explicat că acest program (ce ar fi urmat să împlinească anul viitor 30 de ani) este în prezent „călcâiul lui Ahile pentru America”.

ADVERTISEMENT

Legea are şanse să treacă, mai ales că Departamentul pentru Securitate Internă împărtăşeşte temerile senatoarei democrate , că extremişti din Europa ar putea astfel ajunge uşor în Statele Unite pentru a comite atentate.

Citeşte mai mult pe www.capital.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri