Life

Lovitură totală pentru Netflix. Ce se întâmplă cu platforma care are zeci de mii de abonați în România

Schimbări majore la Netflix. Deși numărul abonaților crește, iar producțiile sunt spectaculoase, platforma primește o lovitură puternică la început de an.
23.01.2023 | 15:56
Lovitura totala pentru Netflix Ce se intampla cu platforma care are zeci de mii de abonati in Romania
Lovitura puternică primită de Netflix în 2023. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Netflix este una dintre cele mai apreciate platforme de streaming, care lunar, vine cu fel de fel de producții.

Lovitura puternică primită de Netflix

Deși anul trecut, numărul abonaților scădea destul de mult, având în vedere inflația, iată că în final lucrurile s-au rezolvat. Numărul abonaților a crescut la finele anului trecut, însă se pare că acest lucru a adus mai degrabă probleme în interior.

ADVERTISEMENT

Reed Hastings, care deține funcția de co-director executiv al Netflix, a anunțat că se retrage. Menționăm faptul că el a contribuit la fondarea Netflix în urmă cu mai bine de 25 de ani.

De asemenea, retragerea sa este cu atât mai controversată având în vedere că platforma de streaming își revenea, având în vedere cele mai recente producții de succes, Meghan și Harry, dar și celebrul film Glass Orion și serialul Wednesday, notează BBC.

ADVERTISEMENT

”2022 a fost un an greu, cu un început accidentat, dar cu un final mai luminos”, spunea compania într-un comunicat.

Ce se întâmplă deci mai departe? Reed Hastings ar putea rămâne președinte executiv, iar mai departe, firma va fi condusă de Ted Sarandos și Greg Peters, cei doi având deja aceste funcții.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, analiștii se tem ca nu cumva retragerea acestuia să nu ducă și la alte modificări, având în vedere momentul pe care Hastings l-a ales pentru a face acest gest.

Ce înseamnă, de fapt, retragerea lui Reed Hastings de la Netflix?

„Retragerea lui Reed Hastings din actualul său rol ridică o mulțime de întrebări cu privire la strategia viitoare a Netflix. (…)

ADVERTISEMENT

Viitorul co-CEO Greg Peters va avea o serie de decizii majore de luat, de la gestionarea nivelului ridicat de cheltuieli, partajarea parolelor și spargerea codului pentru a găsi următorul Stranger Things”, a avertizat Jamie Lumley, analist la firma de cercetare Third Bridge.

Menționăm faptul că în ciuda problemelor pe care Netflix le-a avut anul trecut, platforma a fost cu mult înaintea concurenței, în ceea ce privite profitabilitatea. 

Deși HBO, Amazon, Apple Tv, dar și Disney păreau o concurență destul de mare, iată că producțiile aduse de Netflix au ajutat masiv la redresarea companiei.

Încă nu este clar însă ce modificări vor mai urma odată cu această schimbare, la nivelul conducerii companiei.

ADVERTISEMENT
Tags: