Life

Lovitură totală pentru Netflix. Două platforme iubite de români se unesc pentru a sparge monopolul

Lovitură totală pentru Netflix după ce două platforme de streaming au anunțat că se unesc. Schimbarea se va produce în viitorul apropiat.
10.05.2024 | 14:15
Lovitura totala pentru Netflix Doua platforme iubite de romani se unesc pentru a sparge monopolul
Două platforme de streaming se vor uni și vor concura cu Netflix. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Lovitură totală pentru Netflix, după ce două platforme apreciate și de români au anunțat că se unesc. Acest lucru va reprezenta o adevărată concurență pentru gigantul de streaming.

Lovitură totală pentru Netflix. Se unesc două servicii de streaming apreciate de români

Disney și Warner Bros Discovery au făcut un anunț care îi va bucura pe utilizatori. Acestea vor lansa un serviciu comun de streaming, care va reuni platformele Disney+, Hulu și Max (fostul HBO Max).

ADVERTISEMENT

Serviciul va fi lansat în această vară, însă va fi disponibil numai în Statele Unite, după cum au transmis cele două grupuri prin intermediul unui comunicat, potrivit AFP, notează wall-street.ro.

Nu a fost menționată data exactă a lansării noului serviciu de streaming. La finalul lui 2023, Disney a preluat controlul complet asupra Hulu, pe care o deținea în comun cu mai multe grupuri, și anume 21 stCentury Fox, Time Warner și NBCUniversal.

ADVERTISEMENT

Grupul 21st Century Fox a fost cumpărat de AT&T, în timp ce Comcast deține grupul NBCUniversal. Pentru ca utilizarea platformei să fie mai simplă pentru abonați, Disney a permis, de pe platforma Disney+, accesul la Hulu. Până atunci, cele două servicii nu funcționau împreună.

Giganții din industria televiziunii urmăresc compania Netflix. Aceasta din urmă a reușit să fie pe primul loc, deși au fost lansate mai multe platforme pe piață, iar tarifele pentru unele abonamente au fost crescute. În plus, platforma a impus restricții pentru cei ce împărțeau conturi.

ADVERTISEMENT

Disney a achiziționat, în 2019, mai multe active de la 21st Century Fox. În 2022, Discovery a cumpărat, de la AT&T, Warner Media, astfel încât să formeze grupul Warner Bros Discovery. Parteneriatul anunțat recent îi va reuni pe cei doi competitori principali Netflix.

Reprezentanții grupului Disney nu au dorit să facă declarații despre serviciul de streaming care va fi lansat în vară, iar cei de la Warner Bros Discovery încă nu au răspuns solicitării AFP.

ADVERTISEMENT

Bob Iger, directorul Disney, a recunoscut că încearcă să găsească metode care să ajute la creșterea audienței grupului, dar și să fie împărțite costurile acestuia.

HBO Max va fi înlocuit de altă platformă

Marți, Disney a anunțat că activitatea de streaming a grupului a bifat o premieră importantă. Aceasta a atins pragul de rentabilitate, anunț făcut odată ce au fost publicate rezultatele financiare trimestriale.

Alte platforme, cum ar fi Paramount Global (Paramount+) şi Peacock (NBCUniversal), nu cântăresc prea mult pe piața de streaming. Amazon Prime și Apple TV sunt doar mici componente ale celor două mari companii din domeniul tehnologiei.

Începând din 21 mai, în mai multe țări din Europa va fi lansată platforma Max, care va înlocui HBO Max. Schimbarea s-a produs deja în câteva țări din vestul continentului.

ADVERTISEMENT
Tags: