Fotbal intern

Lovitură! Universitatea Craiova, transfer pentru titlu: Claude Dielna, fostul fundaș al lui Dinamo, a semnat cu Știința. FANATIK confirmat

20.02.2020 | 13:57
ADVERTISEMENT

Oficialii clubului Universitatea Craiova erau în căutarea unui fundaș central pentru meciurile din play-off, iar FANATIK a aflat că l-a transferat pe fostul dinamovist Claude Dielna.


UPDATE, 20 februarie, ora 13:58 / Universitatea Craiova a anunțat oficial transferul lui Claude Dielna, așa cum FANATIK a scris încă de miercuri. Fundașul francez a semnat un contract până în vara acestui an, cu posibilitatea de prelungire. Va purta tricoul cu numărul 4 și va fi prezentat oficial în cadrul unei conferințe de presă, la ora 16:00.

ADVERTISEMENT


Știre inițială, 19 februarie

Universitatea Craiova l-a transferat pe Claude Dielna

După ce au ratat transferul lui Marius Constantin de la Gaz Metan Mediaș, oficialii clubului Universitatea Craiova s-au reorientat, iar FANATIK a aflat că l-au adus pe francezul Claude Dielna.

Fundașul francez în vârstă de 32 de ani a mai jucat în România sub formă de împrumut la Dinamo București, în perioada februarie – iunie 2017. Dielna a jucat 12 meciuri pentru ”câini”, zece în campionat, unul în Cupa României și unul în Cupa Ligii, reușind să câștige această ultimă competiție în care a fost titular în finală.

ADVERTISEMENT

Dielna a jucat ultima dată la Portland Timbers

Claude Dielna a jucat în cariera sa la echipele Lorient, Istres, Olympiacos Pireu, Sedan, Ajaccio, Sheffield Wednesday și Slovan Bratislava. După cele patru luni petrecute la Dinamo, francezul a plecat în MLS, acolo unde a evoluat la New England Revolutions și Portland Timbers.

În cele două sezoane petrecute la New England Revolutions, Claude Dielna a jucat 28 de meciuri, iar la începutul anului 2019 a fost achiziționat de Portland Timbers. La noua sa formație, francezul a jucat 16 meciuri fără să convingă șio astfel americanii nu i-au prelungit înțelegerea.

ADVERTISEMENT

Oltenii, nemulțumiți de Acka

Fundașul francez Claude Dielna a mai fost pe lista oficialilor de la Universitatea Craiova și la începutul actualului sezon, dar atunci cele două părți nu au ajuns la un numitor comun.

Oltenii erau în căutarea unui fundaș central experimentat în vederea atacării titlului de campioană în play-off. În acest moment, Corneliu Papură pare să mizeze pe cuplul Mihai Bălașa – Uros Cosic, după ce ivorianul Stephan Acka a comis multe greșeli. În schimb, Tiago Ferreira și Florin Gardoș par a nu intra în planurile tehnicianului.

ADVERTISEMENT

Varianta Marius Constantin a picat

Oficialii clubului Universitatea Craiova au încercat să-l aducă în această iarnă pe Marius Constantin de la Gaz Metan Mediaș, dar FANATIK a aflat că transferul a căzut după ce Edi Iordănescu i-a ameninațat pe conducătorii ardelenilor că va pleca dacă jucătorul va fi cedat.

Duminică, 23 februarie, de la ora 20:00, ”vulcanul” de pe ”Ion Oblemenco” se anunță plin la ultimul meci tare din sezonul regulat: Universitatea Craiova – CFR Cluj. Oltenii au pus în vânzare biletele pentru meciul cu liderul la zi, iar organizatorii se așteaptă la o a sistență maximă pe arena din Bănie.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – CFR Cluj: 6.40 este cota pentru „scor corect 0-0”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT