News

Lovitură uriașă dată de șapte români pe șantierele din Elveția. Hoții furau unelte de câteva sute de mii de franci

Unelte de sute de mii de franci furate de șapte români pe șantierele din Elveția. Autoritățile elvețiene i-au arestat pe hoți
14.06.2024 | 19:31
Lovitura uriasa data de sapte romani pe santierele din Elvetia Hotii furau unelte de cateva sute de mii de franci
Operațiune de amploare în Elveția. Șapte români reținuți pentru spargeri masive pe șantiere. Sursa foto: polizeinews.ch
ADVERTISEMENT

În urma unei serii de furturi pe șantierele din cantoanele Thurgau, Aargau, St. Gallen, Zurich și Schaffhausen, autoritățile elvețiene au reținut șapte suspecți. Valoarea bunurilor recuperate se ridică la câteva sute de mii de franci.

Arestări pe șantiere elvețiene: șapte români capturați după numeroase furturi

În lunile martie și aprilie, mai multe containere de șantier din regiunea Frauenfeld și Hinterthurgau, precum și din cantoanele menționate, au fost sparte, scrie ziarulromanesc.de care citează polizeinews.ch.

ADVERTISEMENT

Eforturile coordonate ale poliției cantonale din Thurgau și parchetului din Frauenfeld au dus la prinderea a trei bărbați. Poliția cantonală din Zurich a mai reținut alți trei suspecți în timpul unui control rutier.

Un al șaptelea suspect a fost arestat în Germania, în colaborare cu departamentul de investigații penale Rottweil al poliției din Baden-Württemberg, conform polizeinews.ch.

ADVERTISEMENT

Bunurile furate valorează sute de mii de franci

Suspecții, toți români cu vârste între 18 și 29 de ani, aveau asupra lor câteva sute de unelte, inclusiv bormașini, ferăstraie circulare, polizoare, filetante și dispozitive de măsurare, toate evaluate la sute de mii de franci. Până în prezent, cei șapte au fost legați de câteva zeci de infracțiuni, inclusiv nouă în cantonul Thurgau.

La solicitarea procurorilor din Frauenfeld și Winterthur/Unterland, instanțele de măsuri coercitive din cantoanele Thurgau și Zurich au aprobat arestarea preventivă a suspecților. Investigațiile poliției cantonale din Thurgau continuă pentru a determina gradul de implicare al suspecților în aceste furturi.

ADVERTISEMENT

O altă româncă condamnată în Elveția

O româncă stabilită de mai mulți ani în Elveția a primit o sentință definitivă de 10 ani de închisoare din cauza unor pastile de paracetamol. Alături de un coleg de muncă, aceasta a pus la cale un plan diabolic.

Incidentul datează din 2016, când femeia a decis să își ucidă soțul. Ea a solicitat ajutorul unui coleg de muncă pentru a-și duce planul la îndeplinire.

ADVERTISEMENT

Cei doi au început să adauge doze mari de paracetamol în băuturile bărbatului. Planul lor malefic nu a funcționat. Soțul a decedat ulterior, însă cauza morții a fost un atac de cord, nu supradoza de medicamente, conform relatărilor publicației Watson.ch.

Procesul celor doi s-a desfășurat pe parcursul mai multor ani. În 2019, ambii au fost acuzați de tentativă de omor și condamnați la aproximativ 10 ani de închisoare.

Mai mult, judecătorii de la Curtea Administrativă din Zug au hotărât să-i retragă româncei permisul de ședere, urmând ca aceasta să fie expulzată din Elveția după executarea pedepsei.

Decizia de expulzare a fost luată având în vedere gravitatea faptei, durata pedepsei și faptul că femeia este considerată o forță de muncă valoroasă în România datorită educației și experienței sale profesionale, notează presa elvețiană. Femeia a acceptat hotărârea Curții din Zug și nu a făcut apel la Curtea Federală din Lausanne.

ADVERTISEMENT