Fotbal intern

Lovituri pentru Voluntari! Atacant de la Arsenal, “aripă” de la Crystal Palace

29.08.2018 | 11:29
Lovituri pentru Voluntari Atacant de la Arsenal aripa de la Crystal Palace

Se anunță adevărate lovituri de imagine pentru Voluntari în perioada care urmează. Infuzia masivă de jucători din această vară nu a fost cu folos pentru FC Voluntari până în prezent. După ce s-a salvat norocos de la retrogadare în sezonul trecut, FC Voluntari a pornit noul sezon cu gânduri mari de play-off, cu o conducere administrativă nouă și cu o echipă nouă. O mulțime de rezilieri de contracte și o altă mulțime de jucători noi aduși la micuța echipă de la marginea Bucureștiului. Rezultatul: ultimul loc în clasamentul Ligii I după șase etape, cu doar un punct, golaveraj 4-16 și la 7 puncte deja de ultimul loc de play-off.

Atacant de la Arsenal și “aripă” dreapta de la Crystal Palace către Voluntari

Antrenorul a fost schimbat deja, iar varianta ce poate însemna salvarea, Edi Iordănescu, este departe de a se materializa la ritmul negocierilor. Pentru a aduce un suflu nou la echipă, la Voluntari au sosit în probe doi jucători minune din Anglia de la echipe cu nume de impact în Premier League. Astfel, zilele trecute au venit la Voluntari Javaan Campbell (Arsenal) atacant în vârstă de 18 ani (19 ani pe 7 septembrie) și Will Ozono în vârstă de 18 ani, jucător de bandă (Crystal Palace).  Cei doi puști sunt considerați “wonderkids” la celebrul joc virtual FOOTBALL Manager. Jocul din care se inspiră o mulțime de tineri antrenori pentru a alege tinere talente.

Săptămâna decisivă la Voluntari pentru Campbell și Ozono

În fotbalul real, cei doi fotbaliști nu au realizat prea multe până în prezent. Mai mult decât atât, aceasta este prima lor experiență la o echipă de seniori. Statutul lui Campbell și Ozono la Voluntari nu este unul sigur. Ambii au timp o săptămînă să-i convingă pe conducători că sunt material bun de Liga I. Conform unor surse din conducerea echipei FC Voluntari, Campbell și Ozono nu au dezamăgit până în prezent și sunt șanse mari ca ei să rămână. Perioada de probă se poate întinde din moment ce Liga I va lua pauză timp de două săptămâni pentru meciurile naționalei în Liga Națiunilor.

Ozono, vitezistul. Campbel, golgheter.

Totuși, Ozono și Campbell s-au făcut remarcați la nivel de junior. Ozono are o viteză remarcabilă, lucru care l-a făcut să și semneze un contract de publicitate cu o formă de echipament sportiv. Jucător cu origini nigeriene, Ozono a trecut și peste o accidentare urâtă în urmă cu câțiva ani, fapt ce i-a mai stopat explozia în carieră. De partea cealaltă, Campbell este recunoscut ca un marcator. Iar golurile înscrise la nivel de junior l-au adus în atenșia unor mari cluburi. Acesta a ales în urmă cu ceva timp academia celor de la Arsenal. Dar cel care poartă numele fostei legende a “tunarilor”, Sol Campbell, doar o concidență, nu s-a putut impune și nu a făcut pasul către echipa mare londoneză.

Urmează la FC Voluntari transferurile 15 și 16?

În perioada de pregătire a sezonului în curs, FC Voluntari a schimbat din temelii echipa, conducerea tehnică și administrativă. Până în present, 14 jucători au fost aduși la formația ilfoveană, atât români cât și străini. Dacă se va ajunge la o înțelegere cu cei doi englezi aflați în probe, FC Voluntari va ajunge la cifra amețitoare de 16 transferuri.

Cele 14 transferuri de până acum ale Voluntariului:

  • Richard Gadze – atacant;
  • Virgil Drăghia – portar, Juventus Bucureşti;
  • Ricardo Jose Veiga Varzim Miranda – fundaş dreapta, Gil Vicente;
  • Bogdan Szijj – atacant, CSM Reşiţa;
  • Wallace Alves Da Silva – fundaş central, Juventus Bucureşti;
  • Ivan Zgraclici – fundaş central, Istra;
  • Alfonso Artabe Mea – fundaş central, Ermis Aradippou;
  • Alexandru Vlad – fundaş stânga, CFR Cluj;
  • Vlad Mihalcea – mijlocaş central, FCSB;
  • Ivan Sesar – mijlocaş central, Juventus Bucureşti;
  • Abdelhak Belahmeur – mijlocaş central, US Avranches;
  • Eduard Călin – mijlocaş central, Taxien Rainbows;
  • Alexandru Ciucur – mijlocaş dreapta, Poli Timişoara.
  • Bilal Laidouni – mijlocaș, Angers.