Sport

LPF a anunțat cea mai bună echipă din sezonul regulat. Câți jucători dau FCSB, CFR Cluj, Farul, Rapid și Universitatea Craiova

LPF a făcut cel mai bun prim unsprezece din SuperLiga din acest sezon regulat. Care sunt echipele ce dau cei mai mulți jucători.
24.03.2023 | 18:50
LPF a anuntat cea mai buna echipa din sezonul regulat Cati jucatori dau FCSB CFR Cluj Farul Rapid si Universitatea Craiova
3 jucători dă liderul Farul și campioana CFR Cluj, în timp ce FCSB și Rapid doar 2. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

LPF a publicat cel mai bun prim unsprezece din SuperLiga în sezonul regulat. Cluburile calificate în play-off acaparează în totalitate echipa în care Farul și CFR dau cei mai mulți jucători.

LPF a publicat cea mai bună echipă din sezonul regulat al SuperLiga! Surprize mari

Pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost publicată cea mai tare echipă din acest sezon de SuperLiga. Așa cum probabil se așteptau cei mai mulți microbiști, „marinarii” și „feroviarii” domină clar acest top.

ADVERTISEMENT
Malcom Edjouma a pulicat pe Instagram primul unsprezece al celei mai tari echipe a sezonului regulat
Malcom Edjouma a pulicat pe Instagram primul unsprezece al celei mai tari echipe a sezonului regulat

Farul Constanța a reușit să devină principala favorită la titlu, deși a adus doar jucători liberi de contract și nimeni nu le dădea prea multe șanse. Astfel, Andrei Borza, Mihai Popescu și Denis Alibec și-au făcut loc în primul unsprezece. Tot „marinarii” dau și cel mai bun antrenor din SuperLiga, în persoana lui Gheorghe Hagi.

CFR Cluj e singura echipă care ține pasul cu Farul și dă de asemenea trei jucători în echipa „All Stars” din SuperLiga. Bineînțeles, punctul forte al ardelenilor este apărarea, iar Yuri și Cristi Manea își fac și ei loc în primul unsprezece, alături de veteranul Ciprian Deac.

ADVERTISEMENT

FCSB și Rapid dau doar câte 2 jucători în echipa sezonului regulat

FCSB nu reușește nici la acest capitol să le ia fața celor de la Farul Constanța și CFR Cluj. Însă echipa lui Mihai Pintilii „betonează” mijlocul terenului cu Malcom Edjouma și Adrian Șut, convocat și el în premieră la echipa națională a României.

Rapid dă și ea două piese foarte importante: portarul Horațiu Moldovan și golgheterul din SuperLiga, Marko Dugandzic, în timp ce Universitatea Craiova este reprezentată doar de Andrei Ivan.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul ofensiv prinde cea mai bună echipă, iar „leii” pot scoate din nou ochii selecționerului cu această nouă recunoaștere a sezonului bun făcut de Ivan în Bănie.

Farul a terminat pe primul loc sezonul regulat din SuperLiga, cu 64 de puncte, cu un punct peste CFR Cluj, în timp ce FCSB a completat podiumul cu 57 de puncte. Pe locul patru s-a clasat Universitatea Craiova (54 de puncte), la două lungimi distanță de Rapid (52 de puncte).

ADVERTISEMENT