Sport

LPF a schimbat programul etapei a 5-a din SuperLiga. Când se joacă FC Voluntari – Sepsi

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat programul din etapa a 5-a din SuperLiga, atunci când se va disputa Primvs Derby. Runda se va desfășura în perioada 12-15 august.
03.08.2022 | 00:13
LPF a schimbat programul etapei a 5a din SuperLiga Cand se joaca FC Voluntari  Sepsi
Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat modificări în programul etapei a 5-a din SuperLiga, după ce Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a fost eliminată în turul 3 preliminar al Conference League. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
12-08-2022
09:30

Schimbări în programul etapei a 5-a din SuperLiga

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat modificări în programul etapei a 5-a din SuperLiga, după ce Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a fost eliminată în turul 3 preliminar al Conference League.

Astfel, covăsnenii nu vor mai juca duminică, ci vor evolua luni, 15 august, de la ora 17:00. Celălalt meci de luni, Farul Constanța – FC Hermannstadt, a fost programat jumătate de oră mai târziu faţă de ora anunţată iniţial.

Programul etapei a 5-a din SuperLiga:

Vineri, 12 august

  • ora 21:30 FC Argeș – FC U Craiova 1948

Sâmbătă, 13 august

  • ora 19:00 UTA Arad – Universitatea Cluj
  • ora 21:45 Petrolul Ploiești – FC Rapid 1923

Duminică, 14 august

  • ora 16:00 Universitatea Craiova – CS Mioveni
  • ora 18:30 CFR 1907 Cluj – FC Botoșani
  • ora 21:30 FCSB – Chindia Târgoviște

Luni, 15 august

  • ora 17:00 FC Voluntari – Sepsi OSK Sf. Gheorghe
  • ora 19:30 Farul – FC Hermannstadt

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit zilele și orele de disputare ale partidelor din runda cu numărul 5 din SuperLiga. Capul de afiș va fi Primvs Derby, Petrolul Ploiești – Rapid.

LPF a anunțat programul etapei a 5-a din SuperLiga. Când se joacă FCSB – Chindia

Deși mai are de jucat trei meciuri până la partida cu Chindia, FCSB știe încă de pe acum când îi va înfrunta pe târgovișteni.

ADVERTISEMENT

FCSB va juca mai întâi cu Dunajska Streda, în deplasare, în prima manșă din turul 3 preliminar al UEFA Europa Conference League, iar apoi o va înfrunta pe CS Mioveni, în etapa a 4-a din Super Liga, tot pe teren străin. După aceea, roș-albaștrii vor reveni pe Național Arena pentru returul cu slovacii.

Astfel, conform programării Ligii Profesioniste de Fotbal, meciul dintre FCSB și Chindia Târgoviște se va juca duminică, 14 august, de la ora 21:30.

ADVERTISEMENT

Primvs Derby revine după șapte ani pe prima scenă

În cadrul etapei a 5-a se va disputa și Primvs Derby (n.r. – Primul Derby). Petrolul Ploiești și Rapid se întâlnesc pe prima scenă fotbalistică din România după o pauză de șapte ani. Ultima dată, cele două rivale s-au înfruntat în Liga 2, în sezonul 2020-2021, la finalul căruia giuleștenii au obținut promovarea.

Episodul cu numărul 120 din Primvs Derby este programat sâmbătă, 13 august, de la ora 21:30, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Până atunci, în runda cu numărul 4, echipa lui Nae Constantin va da piept cu U Cluj, în deplasare, în timp ce alb-vișiniii vor primi vizita lui FC Argeș.

ADVERTISEMENT

Derby-ul dintre Petrolul și Rapid va reprezenta totodată și revenirea lui Constantin Budescu pe „Ilie Oană”. Marți, 2 august, „lupii galbeni” au anunțat transferul playmaker-ului în vârstă de 33 de ani. Budescu abia așteaptă să joace din nou la Ploiești.

„Sunt foarte fericit că m-am întors la echipa de la care am plecat, practic, către fotbalul mare! Am spus-o întotdeauna că vreau să joc pentru Petrolul în primul eșalon și iată că voi avea această ocazie! Sper să revin cât mai repede și abia aștept primul meci pe Ilie Oană!”, a declarat Constantin Budescu, după ce a semnat cu nou-promovata.

ADVERTISEMENT

Vineri, 12 august

  • ora 21:30 FC Argeș – FC U Craiova 1948

Sâmbătă, 13 august

  • ora 19:00 UTA Arad – Universitatea Cluj
  • ora 21:45 Petrolul Ploiești – FC Rapid 1923

Duminică, 14 august

  • ora 13:30 FC Voluntari – Sepsi OSK Sf. Gheorghe
  • ora 16:00 Universitatea Craiova – CS Mioveni
  • ora 18:30 CFR 1907 Cluj – FC Botoșani
  • ora 21:30 FCSB – Chindia Târgoviște

Luni, 15 august

  • ora 19:00 Farul – FC Hermannstadt

Totuși, LPF a făcut și câteva precizări în ceea ce privește meciurile echipelor care sunt angrenate în preliminariile Conference League, CFR Cluj, FCSB, Sepsi și Universitatea Craiova. În etapa a 5-a, toate au fost programate duminică, 14 august. Acest lucru ar putea să nu fie însă definitiv.

„1. În cazul în care una dintre echipele programate duminică, 14 august, nu își va mai continua parcursul în cupele europene, meciul pe care îl are de disputat va fi mutat automat luni, 15 august, ora de disputare urmând să fie stabilită ulterior.

2. În cazul în care două sau sau mai multe echipe programate duminică, 14 august, nu își vor mai continua parcursul în cupele europene, deținătorul de drepturi tv va alege meciul care va fi mutat automat luni, 15 august, ora de disputare urmând să fie stabilită ulterior”, a anunțat LPF, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT