Fotbal intern

LPF ameninţă cluburile din Liga 1: „Să aplice toate măsurile de prevenire!“

11.06.2020 | 17:15
LPF ameninţă cluburile din Liga 1: „Să aplice toate măsurile de prevenire!“
LPF ameninţă! Cine omite ceva va fi exclus. FOTO: lpf.ro
ADVERTISEMENT

După ce primul caz de Covid-19 din fotbalul românesc a a apărut în cursul dimineţii la Dinamo, LPF a postat un comunicat prin care atrage atenţia tuturor cluburilor din Casa Pariurilor Liga 1, dar şi observatorilor de joc.

LPF: „Orice omisiune va duce la excluderea imediată!“

Cazul magazionerului de la Dinamo, depistat pozitiv cu noul coronavirus, a tras un semnal de alarmă în birourile de la Liga Profesionistă de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Deşi consideră situaţia singulară, oficialii LPF au ţinut să reamintească tuturor, cluburi şi observatori, că regulile cuprinse în ordinul comun emis de MTS şi MS sunt obligatorii.

Observatorii de joc trebuie să verifice cu maximă stricteţe că toate măsurile sunt puse în practică corespunzător. Orice omisiune va duce automat la excluderea lor de pe listele LPF.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Liga a precizat că se vor face eforturile pentru ca toate competiţiile să se încheie pe teren. Chiar dacă partidele lui Dinamo nu se vor putea disputa la data stabilită iniţial, se vor căuta soluţii pentru reprogramarea lor.

Redăm mai joc comunicatul integral al Ligii Profesioniste de Fotbal:

Ținând cont de faptul că o persoană din cadrul clubului FC Dinamo 1948 București a fost depistată pozitiv la cea de a patra testare COVID-19, astăzi, 11 iunie 2020, Liga Profesionistă de Fotbal consideră că acest caz, e drept, singular, este totuși un semnal de alarmă pentru toate cluburile din CASA Liga 1 privind strictețea cu care acestea trebuie să respecte în viitor ordinul comun nr. 601/971/2020 al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății, precum și reglementările emise de Federația Română de Fotbal.

Liga Profesionistă de Fotbal atrage atenția cluburilor să aplice toate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

ADVERTISEMENT

LPF anunță pe această cale că nu va face niciun rabat de la respectarea în totalitate a dispozițiilor legale prevăzute în ordinul comun al celor două ministere, sens în care toți observatorii de joc au fost instruiți să verifice cu maximă strictețe implementarea regulilor aplicabile.

Orice omisiune din partea observatorilor, privind consemnarea neregulilor constatate, va duce la excluderea imediată din corpul de observatori al LPF.

În final, asigurăm fanii că vom căuta toate soluțiile pentru ca eventualele meciuri neprogramate să se dispute la o dată ulterioară, deoarece rămânem consecvenți principiului desfășurării tuturor partidelor doar pe terenul de joc“.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri