Fotbal intern

LPF cere vaccinarea fotbaliștilor din Liga 1! ”Vom face o solicitare la Guvern”

20.01.2021 | 08:52
LPF cere vaccinarea fotbalistilor din Liga 1 Vom face o solicitare la Guvern
ADVERTISEMENT

Liga Profesionistă de Fotbal cere autorităților să includă fotbaliștii de Liga 1 în etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19. O Hotărâre de Guvern, în acest sens, intră în vigoare de azi.

Justin Șetfan, secretarul general al LPF, a anunțat că va solicita Guvernului ca jucătorii echipelor din primul eșalon, stafurile tenice, dar și alte persone implicate în organizarea meciurilor de fotbal să fie incluse în cea de a doua etapă de vaccinare împotriva Covid-19.

ADVERTISEMENT

Oficialul LPF a mai adăugat că solicitări similare ar trebui să facă toate federațiile sportive din România. În Hotărârea de Guvern, care intră în vigoare azi, sunt incluși în a doua etapă de vaccinare împotriva noului coronavirus doar ”sportivii componenți ai loturilor naționale sau ai loturilor olimpice, sportivii calificați individual la jocurile olimpice precum și staful tehnic care participă la pregătirea acestor sportivi”.

”E discriminare!”, spune Justin Ștefan și cere schimbarea textului HG

Fotbaliștii din Lga 1, și în general sportivii, fac parte din categoria persoanelor cu risc ridicat de infectare cu virusul Sars-Cov-2. În acest sens, oficialul LPF va depune la Guvern o solicitare de modificare a textului HG.

ADVERTISEMENT

”După mintea mea nu se poate crea o discriminare între sportivii care participă la Jocurile Olimpice și cei care nu au reușit această performanță. Având în vedere precedentul creat, vom solicita Guvernului României ca toți fotbaliștii din L1 și staff-ul tehnic al cluburilor să beneficieze de același tratament. Cred că și organizațiile care reprezintă alte sporturi ar trebui să solicite același lucru”, a punctat secretarul general al LPF, Justin Ștefan.

Vaccinarea împotriva noului coronavirus a început și în România, simultan cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, iar primele persone incluse în programul de vaccinare au fost cadrele medicale.

ADVERTISEMENT

Federația Italiană de Fotbal a cerut Guvernului ca fotbaliștii să fie vaccinați înaintea cetățenilor de rând

Italia a fost în primăvara anului trecut țara cea mai greu lovită de panedmia de coronavirus. La fel ca și în majoritatea statelor lumii, și în Peninsulă competițiile sportive au fost anulate pe o perioadă nedeterminată, iar campionatul intern de fotbal a fost dus cu greu până la capăt, doar din considerente financiare.

Pentru a nu agrava și mai mult situația financiară a cluburilor, Federația Italiană de Fotbal a solicitat Guvernului, încă de la sfârșitul anului trecut, ca fotbaliștii să fie vaccinați înaintea cetățenilor de rând.

ADVERTISEMENT

”Vaccinarea tuturor jucătorilor profesionişti din Italia e o ipoteză care categoric trebuie evaluată. Pentru că e o problemă de sănătate publică. Toţi jucătorii profesioniști ar trebui să fie vaccinați. La fel și medicii”, a subliniat preşedintele Lega Pro, Francesco Ghirelli.

ADVERTISEMENT