Fotbal intern

LPF va obliga formațiile din Liga 1 să aibă instalații de încălzire la cel mai înalt nivel! Motivele deciziei

11.12.2018 | 11:27
LPF cere instalații de încălzire pe toate stadioanele din România. Așa arăta terenul la Hermannstadt - Dinamo
ADVERTISEMENT

Liga Profesionistă de Fotbal are un plan cu privire la situația jenantă a suprafețelor de joc din Liga 1 Betano. Secretarul Justin Ștefan a anunțat că LPF va lua măsuri pentru ca echipele profesioniste să aibă instalații de încălzire la cel mai înalt nivel, pentru ca pe viitor să prevină problemele cu gazonul care au apărut pe timpul perioadei de iarnă.

Astfel, oficialul LPF a scris un mesaj în acest sens, pe rețelele de socializare: „vom transmite o adresă din partea Ligii Profesioniste de Fotbal către toate cluburile din Liga I prin care le vom solicita să ne transmită cel puțin următoarele informații: marca producătorului instalației de încălzire a gazonului, tipul instalației (electrică sau cu apă), data instalării, denumirea firmei care a realizat lucrarea, precum și o declarație pe proprie răspundere privind folosirea instalației pe toată durata anotimpului rece”, a spus Justin Ștefan, într-o postare în care vorbește despre primele stadioane din lume care au avut sistem de încălzire.

ADVERTISEMENT

Goodison Park, stadionul celor de la Everton situat în cartierul Walton din Liverpool, și-a deschis porțile pentru fani…

Gepostet von Justin Ștefan am Montag, 10. Dezember 2018

LPF vrea instalații de încălzire la stadioane, după problemele din actuala stagiune a Ligii 1 Betano

În actualul sezon mai multe meciuri au fost „stricate” de un gazon extrem de slab. De exemplu, partida dintre Hermannstadt și Dinamo a fost afectată grav de faptul că terenul din Târgu Mureș era înecat în bălți în care mingea stătea pe loc. De altfel, după o astfel de fază a apărut și golul lui Hanca. Mijlocașul dinamovist a executat o lovitură liberă care a atins gazonul și l-a păcălit pe portarul Căbuz: Nu a fost ușor pentru Căbuz, cu suprafața asta grea de joc. Eu știu ce a greșit, el trebuie să își dea seama”, ne-a spus antrenorul lui Hermannstadt, Vasile Miriuță, pentru FANATIK.

Tot în aceeași rundă FCSB a pierdut cu Sepsi la Sfântu Gheorghe, scor 2-4. Jucătorii roș-albaștrilor au acuzat faptul că terenul lui Sepsi era înghețat. „Ambele echipe am jucat pe același teren, dar un teren foarte greu. Am avut și doi accidentați, părerea mea că ar fi trebuit să se amâne meciul ăsta”, a spus Florinel Coman, după înfrângerea din Ardeal.

ADVERTISEMENT
LPF cere instalații de încălzire pe toate stadioanele din România. Terenul de la meciul Sepsi – FCSB a fost înghețat

Nu doar stadioanele mici au probleme cu gazonul în România. Arena Națională a fost închisă după ce suprafața de joc a arătat teribil în timpului derby-ului dintre Dinamo și FCSB. De asemenea, stadionul Ion Oblemenco a avut mai multe momente în care gazonul a arătat jalnic. Așadar, o „reformă” a suprafețelor de joc în Liga 1 Betano este mai mult decât binevenită, atât pentru sănătatea jucătorilor, cât și pentru spectatorii care așteaptă fotbal de calitate.