Fotbal intern

LPF pregătește măsuri draconice pentru sezonul viitor. Se va ajunge la meciuri pierdute la ”masa verde”

25.07.2020 | 17:55
LPF pregateste masuri draconice pentru sezonul viitor Se va ajunge la meciuri pierdute la masa verde
ADVERTISEMENT

Oficialii LPF pregătesc o serie de măsuri draconice pentru sezonul viitor din Casa Pariurilor Liga 1 pentru a evita noi cazuri de infectări cu coronavirus.

Actuala stagiune a campionatului intern este într-un moment extrem de delicat din cauza numărului mare de depistări pozitive și există chiar șansa ca acesta să nu se termine pe teren.

ADVERTISEMENT

În ciuda numeroaselor cazuri, cele mai multe la Dinamo București și CFR Cluj, secretarul general al ligii, Justin Ștefan, a menționat că obiectivul este acela de a încheia pe teren acest sezon.

Măsuri speciale luate de LPF pentru sezonul viitor

Oficialul LPF a anunțat că forul pe care îl reprezintă pregătește o serie de măsuri foarte dure pentru cluburile din Casa pariurilor Liga 1 în vederea împierdicării aparției de noi focare în sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

”Din acest sezon, am tras învățămintele necesare pentru sezonul următor. Testarea din 14 în 14 zile nu este eficientă. Avem nevoie de o testare din 7 în 7 zile. Sancțiunile nu au niciun efect”, a spus Justin Ștefan pentru AntenaSport.

”Există o singură sancțiune care poate fi impusă și să aibă efect. În cazul cluburilor care au mai multe cazuri: 3, 5 sau 6 cazuri, să se impună izolarea pentru 14 zile și pierderea meciurilor cu 3-0. Consider ca acest lucru îi va responsabiliza mai mult.

ADVERTISEMENT

Obiectivul, în sezonul următor, este acela de a termina competiția pe teren, de a încasa banii din drepturile TV, de a nu mai exista cazuri de Covid-19, focare, cum am avut în acest sezon, și cred că toată lumea ar trebui să fie de acord”, a precizat el.

FANATIK a aflat că Liga Profesionistă de Fotbal pregătește un scenariu prin care echipei Dinamo București să i se acorde o ultimă șansă de a-și păstra locul din Liga 1 printr-o luptă pe teren.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre mărirea din sezonul viitor cu două echipe a primei divizii, dar și un baraj pe care ultima clasată în acest campionat – foarte probabil Dinamo în situația actuală – să-l dispute cu ocupanta poziției a treia din Liga a doua.

În schimb, suporterii ”câinilor” cer ca play-out-ul să fie oprit până la momentul în care toate formațiile vor putea evolua în același timp. De asemenea, ei anunță că vor accepta cu demnitate retrogradarea echipei în Liga 2 dacă acest lucru se va produce pe teren și nu în birourile șefilor fotbalului.

ADVERTISEMENT