Sport

LPF pregătește prima modificare de regulament pentru sezonul viitor de Liga 1. Cum vor fi afectate cluburile: „Vrem să intervenim”. Exclusiv

Justin Ștefan, secretarul General al Ligii Profesioniste de Fotbal, a dezvăluit pentru FANATIK care va fi prima modificare de regulament pe care LPF o va face în viitorul sezon din Casa Pariurilor Liga 1.
24.05.2022 | 15:32
LPF pregateste prima modificare de regulament pentru sezonul viitor de Liga 1 Cum vor fi afectate cluburile Vrem sa intervenim Exclusiv
Liga Profesionistă de Fotbal a luat decizia să modifice regulamentul pentru sezonul 2022-2023 din Casa Pariurilor Liga 1. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Justin Ștefan a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK că Rapid nu mai are nicio șansă să prindă barajul pentru calificarea în UEFA Conference League, însă LPF pregătește niște modificări ale regulamentului.

FANATIK a aflat care este prima modificare de regulament adoptată de LPF

Secretarul General al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a explicat pentru FANATIK care este prima modificare de regulament care va fi adoptată înainte de noul sezon din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

„Într-adevăr, pe alte chestiuni, cum ar fi de exemplu lista cu cei 25 de jucători la Liga 1. Vrem să intervenim să punem un număr minim de 15”, a spus oficial LPF pentru site-ul nostru.

Prin urmare, din sezonul viitor cluburile din Liga 1 vor avea pe lista A înregistrată la LPF doar 15 jucători, iar în acest moment există mai multe criterii de eligibilitate, care ar putea fi și ele supuse unor modificări.

ADVERTISEMENT

Conform regulamentului în vigoare, pe lista pe care cluburile sunt obligate să o trimită la LPF trebuie să fie un număr minim de opt jucători formați la nivel național, adică jucători români, un număr de minimum 4 jucători formați la nivelul clubului și un număr maxim de 4 jucători non-Uniunea Europeană.

FRF și LPF decid dacă vor avea loc și alte modificări pe regulamente: „Vor fi analizate”

Justin Ștefan a explicat că este posibil ca din viitorul sezon din Casa Pariurilor Liga 1 să avem parte și de alte modificări, care vor fi discutate în cel mai scurt timp, ținând cont că primul meci va avea loc pe data de 9 iulie:

ADVERTISEMENT

„Așa cum am vorbit și cu cei de la FRF vor fi analizate cele două regulamente între sezoane și se va decide unde va trebui intervenit. Legat de această situație, se consideră că nu există nicio problemă în acest moment”, a declarat Justin Ștefan, în exclusivitate pentru FANATIK.

Gino Iorgulescu este noul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal

Justin Ștefan a anunțat că Gino Iorgulescu a câștigat în unanimate alegerile în care nu a avut niciun contracandidat și va conducere LPF pentru un al treilea mandat, deși conform Statutului în vigoare nu poate exercita mai mult de două mandate:

ADVERTISEMENT

„Referitor la acea prevedere din Statul. Ea a intrat în vigoare ulterior primului mandat, așa că numărul de mandate se numără de la acel moment, astfel că au fost îndeplinite condițiile statutare”, a explicat Secretarul General al LPF conform agerpres.ro.

  • 15 jucători vor fi înscriși pe lista A începând cu viitorul sezon din Casa Pariurilor Liga 1
ADVERTISEMENT