Fotbal intern

LPF pregăteşte trei schimbări importante în Liga 1 Betano. “Vor fi obligatorii din 2019!”

05.12.2018 | 11:47
LPF pregateste trei schimbari importante in Liga 1 Betano Vor fi obligatorii din 2019
ADVERTISEMENT

Justin Ştefan, adjunctul lui Gino Iorgulescu, a anunţat că LPF (Liga Profesionistă de Fotbal) pregăteşte trei schimbări importante în Liga 1 Betano, iar aceste 3 măsuri vor fi implementate începând cu anul 2019. Oficialul FRF susţine că instalaţiile de încălzire, nocturnele şi VAR-ul vor fi obligatorii şi anunţă măsuri drastice.

Justin Ştefan susţine că oficialii de la LPF au purtat discuţii cu cei de la FRF şi că din sezonul umărtor se vor introduce criterii noi pentru cluburile care vor promova în Liga 1 Betano. Astfel, cluburile care evoluează în Liga 2 şi se gândesc la primul eşalon fotbalistic trebuie să facă nişte cheltuieli şi să îndeplinească criteriile minime.

ADVERTISEMENT

LPF a anunţat că pregăteşte trei schimbări importante în Liga 1 Betano din 2019

“Am discutat cu Federaţia şi din sezonul viitor vom introduce criterii noi pentru cluburile care promovează în Liga 1. E vorba despre stadioane, în primul rând: să existe un număr de locuri, obligatoriu să fie nocturnă, fără termen de graţie şi alte poveşti! Plus instalaţie de degivrare, una care să funcţioneze obligatoriu cât durează iarna.  Îți faci calcule să promovezi, vrei să joci în Liga 1? Fă niște cheltuieli și îndeplinește criteriile minime! OK, nu putem să avem peste tot stadioane ca la București și ca la Craiova, dar să respecte niște norme minime! Vor fi măsuri dure! 

Am constatat că sunt cluburi unde salariile sunt foarte mari, raportate la veniturile societăților. Vom susține introducerea obligației ca masa salarială să nu depășească 70 la sută din veniturile realizate pe anul anterior. Ai încasat un milion de euro anul ăsta? În sezonul care vine vei putea să consumi cu salariile doar 700.000 de euro. Nu putem tolera riscul ca un club sau altul să se retragă din competiție, fiindcă ne-ar afecta pe toți, televiziunile vor calcula despăgubiri echivalente cu numărul meciurilor care dispar din program. În Spania există regula asta, cu 70 la sută. Te duci la Ligă să înregistrezi un jucător nou și ți se spune: “Ai depășit bugetul”. Și-ți dă contractul înapoi, nu ți se permite transferul”, a spus Justin Ştefan, conform Gsp.

ADVERTISEMENT

“Am trimis către FRF caietul de sarcini pentru implementarea VAR!”

…despre VAR: “Am vorbit cu mai mulți sponsori și n-ar fi probleme cu sursele de finanțare. Când se oprește jocul pentru arbitraj video, pe ecran se deschide un chenar. În acel chenar pot fi difuzate și reclame.Televiziunile din top 5 comercial au tot spațiul din prime-time vândut, singura șansă a unei societăți să mai prindă un loc la TV pentru publicitate e să cumpere spațiu pe panourile de pe marginea terenului, inserții grafice sau acest sistem VAR. Am trimis către FRF caietul de sarcini pentru implementarea VAR. FIFA ne-a dat o listă cu condițiile de licențiere, cu firmele care pot să instaleze VAR, fiindcă trebuie să fie o societate licențiată FIFA. Da, vrem să avem arbitraj video în Liga 1 din sezonul 2019-2020. E un sistem bun pentru toată lumea, pentru corectitudinea competiției.”

…despre Liga 1 Betano cu 16 echipe:Pe termen scurt, nu sunt şanse să fie primite două echipe în plus. Sistemul cu 14 echipe a funcționat și am putea vorbi despre mărirea numărului doar dacă vor apărea în liga a doua branduri mari, din orașe mari. Dacă-mi vine un club care e dependent de bani publici, acel club mai mult riscă să-mi afecteze competiția.”

ADVERTISEMENT