Fotbal intern

LPF, presiune pe autorități pentru ca fanii să revină pe stadioane: ”Ar fi o discriminare”

23.03.2021 | 21:13
LPF presiune pe autoritati pentru ca fanii sa revina pe stadioane Ar fi o discriminare
ADVERTISEMENT

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, cere revenirea fanilor pe stadioane considerând că va fi o discriminare dacă acest lucru va fi permis doar la meciurile de la Campionatul European.

UEFA a dat asigurări că  turneul final se va disputa cu siguranță la vară și se gândește o variantă în care spectatorii să aibă acces în tribune.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o lună, oficialii cluburilor din Liga 1 sperau ca măcar o parte a suporterilor să poată reveni pe stadioane, însă creşterea accelerată a numărului de cazuri a zădărnicit acest planuri şi tribunele vor rămâne pustii cel puţin până în vară.

Revenirea fanilor pe stadioane, prioritate pentru LPF

Justin Ștefan a precizat că LPF lucrează la un plan elaborat pentru ca fanii să poată reveni pe stadioane și pune presiune pe autorități ca să permită acest lucru în ciuda situației medicale îngrijorătoare.

ADVERTISEMENT

”Așa cum știți, inclusiv FRF a făcut demersuri pentru redeschiderea stadioanelor, cel puțin pentru Euro 2021. Eu am transmis public un mesaj foarte clar: dacă autoritățile vor accepta redeschiderea stadioanelor la acel moment, cred că e necesar să le redeschidem și pentru Liga 1, pentru că, altfel, am face o discriminare”, a declarat Ștefan.

”Cu siguranță că ne continuăm demersurile. Colaborăm cu cei care au pus bazele unei platforme care a sprijinit NBA-ul si NFL-ul să redeschidă arenele sportive. Ne-au solicitat mai multe date, le-am comunicat acele date”, a mai spus oficialul LPF pentru prosport.ro.

ADVERTISEMENT

LPF vrea o discuție cu autoritățile

”Gândesc un pachet pentru noi și cluburile din Liga 1. În măsura în care acesta va fi disponibil cât mai repede, ne vom duce cu el către autorități, pentru a le arăta că, prin măsurarea acelor date, putem să ne asigurăm că sunt respectate regulile din materia sănătății”, a încheiat Justin Ștefan.

Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, a confirmat faptul că România ar putea pierde organizarea meciurilor de la turneul final al Euro 2021, dacă spectatorii nu vor avea acces pe stadion.

ADVERTISEMENT

FRF are termen până pe data de 7 aprilie să ia o decizie, urmând ca pe 19 aprilie să participe la Congresul UEFA, unde se va lua decizia finală. Până acum, deși au mai fost discuții privind revenirea fanilor pe stadioanei, sezonul competițional din Liga 1 s-a desfășurat fără spectatori, același lucru întâmplându-se și în Cupa României sau în ligile inferioare.

ADVERTISEMENT