LPF, prima reacție după schimbarea sistemului în Liga 1: ”Obiectivul nu a fost atins”

Traian Terzian   
în Casa Pariurilor Liga 1
06/08/2020, 18:10
LPF, prima reacție după schimbarea sistemului în Liga 1: ”Obiectivul nu a fost atins”
Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a oferit prima reacție după ce Comitetul de Urgență al FRF a schimbat sistemul în Casa Pariurilor Liga 1. Sursă foto: Sport Pictures

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a oferit prima reacție după ce Comitetul de Urgență al FRF a schimbat sistemul în Casa Pariurilor Liga 1.

FRF a stabilit, joi, că ediţia 2020/2021 a campionatului intern va avea 16 echipe, în loc de 14, astfel că nu va retrograda direct nicio formaţie din primul eşalon, așa cum FANATIK a anunțat încă din 25 iulie.

În urma acestei decizii, Dinamo a scăpat de retrogradarea în Liga 2, iar Chindia Târgoviște, ocupanta ultimului loc din Casa Pariurilor Liga 1, va disputa un meci de baraj cu CS Mioveni, locul 3 în Liga 2.

Reacția LPF la decizia de schimbare a sistemului în Liga 1

”Decizia de astăzi a Comitetului de Urgență apară principiul integrității sportive. Competițiile trebuie terminate pe teren, iar acest lucru nu s-a putut întâmpla. Din această perspectivă nu se aplica meritul sportiv în nicio altă situație”, a fost reacția oficialului LPF la schimbarea sistemului din Casa Pariurilor Liga 1.

”Soluția cu 16 echipe, în acest moment de criză, reprezintă o soluție bună. Din păcate nu am reușit să încheiem sezonul pe teren, deși în play-out se putea juca până la 18 sau 20 de august. Da, obiectivul nu a fost atins”, a declarat Justin Ștefan la Digi Sport Special.

”Trebuie să vedem unde au existat probleme și cum putem îmbunătăți situația. Sper să avem un sezon 2020-2021 în care toate meciurile să se joace pe teren. Ar fi fost un câștig să putem juca toate meciurile pe teren, dar evenimentele sunt consumate și trebuie să privim înainte”, a menționat oficialul ligii.

Justin Ștefan a dezvăluit că singurul club din Casa Pariurilor Liga 1 care s-a opus schimbării sistemului a fost FC Botoșani: ”Am avut o consultare cu toate cluburile din Liga 1, 13 au fost de acord cu schimbarea numărului de echipe în sezonul viitor, FC Botoșani a fost singurul care s-a opus”.

”Din discuțiile de principiu pe care le-am avut, deținătorii drepturilor TV ar fi dispuși să acopere integral costurile implementării sistemului VAR în Liga 1 începând cu sezonul 2021/2022 sau din play-off-ul și play-out-ul sezonului viitor”, a spus secretarul general.

”Există riscul unor despăgubiri către deținătorul drepturilor de televizare pentru că nu s-au disputat toate jocurile din acest sezon, dar mai avem de primit 1,6 milioane de euro. Deținătorii drepturilor au propus ca prima rată din sezonul să fie împărțită în trei, pentru că încă ne confruntăm cu acest Covid-19”, a încheiat Ștefan.

Închide ×