Fotbal intern

Se introduce VAR în Liga1 din sezonul viitor? Primul semn făcut de LPF

LPF vrea să urmeze modelul adopat deja de italieni şi germani, prin introducerea sistemului VAR în arbitraj. Reprezentanţi ai LPF au plecat la instruire.
27.03.2018 | 15:53
Se introduce VAR in Liga1 din sezonul viitor Primul semn facut de LPF
ADVERTISEMENT

LPF analizează cu toată atenţia posibilitatea de a introduce şi în fotbalul românesc sistemul de arbitraj video, cunoscut sub numele de VAR şi care a fost deja implementat începând din acest sezon în Serie A şi în Bundesliga, precum şi la nivel de cupe în Anglia şi Franţa. LPF ar dori ca introducerea VAR în Liga 1 Betano să se producă din următorul sezon.

În acest scop preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a trimis nişte reprezentanţi la un curs de instruire organizat de IFAB la Londra. ”Liga Profesionistă de Fotbal este prezentă la workshop-ul organizat de IFAB la Londra, alături de federaţii şi ligi din toate ţările interesate de dezvoltarea fotbalului profesionist.

ADVERTISEMENT

Va fi prezentat sistemul VAR introdus în Anglia

Întâlnirea înseamnă o amplă prezentare a sistemului VAR din Premier League şi este prezidată de fostul mare arbitru englez David Elleray, în prezent director tehnic al IFAB. Din partea Ligii Profesioniste de Fotbal a făcut deplasarea Robert Pongracz, vicepreşedinte al LPF, dar şi Mircea Călin, reprezentantul departamentul Competiţii.La acest seminariu participă şi Roberto Rosetti, fostul mare arbitru italian, recent numit VAR project manager pentru FIFA WC din Rusia 2018”
 
Reprezentanţii LPF ar fi dorit să testeze acest sistem deja de acum, în main-round-ul fiecărei runde din play-off, dar s-a opus FRF, care a obiectat că nu ar fi corect ca doar la un singur meci din etapă să fie folosit VAR şi la celelalte nu. “Tot cu federaţia trebuie să cădeam de acord. Până la alegeri nu vorbim cu nimeni, că nu ai cu cine să vorbeşti. Se poate să-l punem şi mâine, dar nu am voie să-l pun fără acordul federaţiei” – declară Gino Iorgulescu.

 

Tags: