Fotbal intern

LPF vrea fani în tribune! Cerere fermă către MTS: ”Să se bucure oamenii de acest drept”

05.02.2021 | 13:55
LPF vrea fani in tribune Cerere ferma catre MTS Sa se bucure oamenii de acest drept
ADVERTISEMENT

Oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal poartă negocieri cu reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului pentru redeschiderea arenelor sportive. Suporterii ar putea reveni în tribune de luna viitoare.

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan a subliniat faptul că prezența în tribune a suporterilor este un drept al lor. În plus, oficialul LPF a mai spus că acest lucru va fi și un exercițiu pentru organizarea meciurilor de la Euro 2021, în contextul în care Bucureștiul va găzdui patru partide.

ADVERTISEMENT

”Deschiderea stadioanelor ar reprezenta un exercițiu pentru Euro 2021. Dacă deschidem stadioanele vom avea experiență și vom ști ce avem de făcut. Ar trebui să îi lăsăm pe oameni să se bucure de dreptul acesta”, a spus Ștefan, la Look Sport.

Și asociațiile suporterilor au fost invitate la dialog

Justin Ștefan a mai spus că la discuțiile pe care LPF le-a inițiat cu MTS și cu celelalte autorități ale statului, a invitat și liderii asociațiilor suporterilor cluburilor de fotbal din România.

ADVERTISEMENT

”Am solicitat MTS redeschiderea stadioanelor la capacitatea de 30%. Am început dialogul și am început să mă întâlnesc cu reprezentanții asociaților suporterilor și vom discuta cu reprezentanții statului, pentru a găsi soluții care să permită fanilor să revină în tribune, alături de echipele lor.

Ideea este să analizăm toate posibilitățile și să redeschidem stadioanele. Putem aplica și noi, șa fotbal, criteriile de la școli, dar trebuie să facem lucrurile astea. Altfel, ne vom trezi că totul se deschide în România, numai stadioanele rămân închise”, a explicat Justin Ștefan.

ADVERTISEMENT

28 martie ar putea fi data revenirii suporterilor în tribune

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat la rândul său că discută cu Guvernul și cu UEFA posibilitatea ca fanii naționalei să vadă pe stadion meciul România – Germania.

Echipa națională de fotbal a României va disputa prima partidă, pe teren propriu, în preliminariile pentru Cupa Mondială 2022, pe 28 martie, contra Germaniei, iar șeful FRF crede că este posibil ca un număr important de fani să asiste din tribune la duelul cu cvadrupla campioană a lumii.

ADVERTISEMENT

Astfel, data de 28 martie poate reprezenta momentul redeschiderii arenelor sportive în țara noastră. Mai mult, șeful Federației Române de Fotbal a declarat recent că este optimist în ceea ce privește derularea campaniei de vaccinare anti-COVID, în țara noastră, și că începând cu luna iunie suporterii ar putea popula jumătate din arenele de fotbal.

ADVERTISEMENT